Yamaha-rijder Erik Eggens op het podium in ONK MX2 in Emmercompascuum

Yamaha-rijder Erik Eggens heeft tijdens de vijfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Emmercompascuum zijn eerste podiumplaats van dit seizoen weten te behalen. Eggens reed een dijk van een eerste manche waarin hij als tweede over de finish wist te komen. Ook in de tweede manche kwam hij sterk voor de dag en stuurde zijn goed geprepareerde Yamaha op een derde plaats over de finish waarmee hij ook derde werd in het dagklassement.

Na een goed voorbereiding op de wedstrijd zat Erik goed in zijn vel toen hij het circuit van Emmercompascuum opging tijdens de training. De baan was hier en daar wat drassig vanwege de vele regenval op de dagen voorafgaande aan het evenement maar lag er verder goed geprepareerd bij. Erik bouwde zijn snelheid gedurende de sessie op en wist in de tijdtraining een mooie vijfde tijd op de klokken te zetten.

In de eerste manche pakte de Yamaha-rijder een hele goede start en kon in de top drie aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase hield hij goed stand op een derde plaats maar in het midden van de wedstrijd begon hij de aanval in te zetten op de tweede man. Eggens wachtte zijn kans af en sloeg met nog een aantal ronden te rijden toe. Met een mooie inhaalmanoeuvre nam hij de tweede plaats over en sloeg gelijk een gat. Erik nam in de slotfase geen onnodige risico’s meer en sloot de eerste manche af op een tweede plaats.

De start van de tweede manche was iets minder goed maar toch kwam hij nog op een zevende plaats uit de eerste ronde. Het circuit was ondertussen heel zwaar en verraderlijk geworden en hierop voelde Erik zich als een vis in het water. Geconcentreerd rijdend kwam hij terug naar voren en kwam na een aantal ronden aan op een vierde plaats. Vervolgens werd de achtervolging ingezet op Jake Nicholls. Toen deze in de fout ging nam Erik de derde plaats over en wist deze positie vast te houden tot over de finish.

Commentaar Erik Eggens:’’Ik ben tevreden over het rijden. Ik heb een paar kleine foutjes gemaakt maar ik denk dat ik tevreden moet zijn met het resultaat dat ik behaalt heb. Wel wil ik nogmaals benadrukken dat ik dit resultaat niet alleen heb weten te behalen maar ook dankzij het harde werken van alle mensen binnen het team en natuurlijk het enthousiaste publiek, wat voor een hele bijzonder ervaring zorgde’’.

Met een tweede en een derde plaats in de manches eindigde Erik op een derde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap blijft hij op een zesde plaats staan. Op 28 mei gaat het kampioenschap verder in Axel.

Bron: Yamaha Nederland

No Comments

Geef een reactie