Zware crash Tom Engelen tijdens ONK in Mill (update 2)

Nadat hij gisteren de 2e manche erg lekker had gereden, werd besloten dat hij zich vandaag toch zou proberen te kwalificeren voor de ONK MX2 in Mill.

Zou het lukken om bij de eerste 40 te komen?

Tijdtraining:
Toch weer even wennen aan de motor (waarvan de vering niet eens op Tom staat afgesteld). Maar elke ronde gaat beter. Het is heel spannend maar toch lijkt het te gaan lukken. Met een 39e tijd weet Tom zich net te kwalificeren.

Eerste manche:
Slechte start, maar ja meer kun je ook niet verwachten vanaf de 2e startrij. In de eerste ronde weet hij toch al door te schuiven naar de 35e plaats. Ronde voor ronde pakt hij een plaats. Het rijden gaat steeds beter en Tom weet zich goed door het veld heen te vechten. In de 6e ronde rijdt hij de top 30 binnen. Maar dan gaan het op de lastige dubbel sectie achterin helemaal fout. Bij het springen komt de motor in heel diep zand terecht en zuigt zichzelf vast waardoor hij ook direct stilstaat. Tom komt met een harde klap op zijn motor terecht en gaat hard door allebei zijn enkels en komt hard op het stuur terecht. Hij kan wel blijven zitten op de motor en weet zelf nog naar de kant te rijden. Om vervolgens te stoppen en hard de EHBO te roepen. Al snel blijkt dat hij niet meer kan lopen. Beide enkels doen verschrikkelijk veel pijn. Na een aantal onderzoeken werd besloten om Tom per ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen te brengen. Hier is hij onderzocht met röntgen en CT-scan waaruit blijkt dat Tom van 1 enkel zijn enkelbanden flink heeft gescheurd en deze enkel ook heeft gekneusd. De andere enkel is ook gekneusd maar erger is dat de hak van zijn voet is gebroken. Er is besloten om nu niet direct te opereren maar woensdag een nieuwe scan te maken en daarna het besluit over wel of niet opereren te nemen. In elk geval een hele vervelende breuk die langdurig herstel gaat vragen.

Maandag 17 oktober:

Vanmiddag gebeld door de traumachirurg van het Radboud UMC die ons liet weten dat het team besloten had dat Tom toch echt geopereerd moet worden. Hiervoor wordt hij op dinsdag de 18e opgenomen en zodra er een plekje vrij is direct geopereerd. Dus even afwachten wanneer dat precies is, maar morgenochtend gaat Tom met zijn pyama en tandenborstel naar Nijmegen.

Woensdag 19 oktober:

Gisteravond is Tom nog geopereerd aan zijn hak. Helaas bleek dit nog ernstiger dan we al wisten. Het bot was in meer stukken gespleten en moest met een aantal schroefjes weer aan elkaar worden gezet. De andere enkel is waarschijnlijk ook ernstiger maar een goede diagnose is niet te stellen omdat hij op dit moment twee keer zo dik is als normaal. Vanmiddag zijn beide voeten en onderbenen goed in het gips gezet, waarna hij na veel zeuren toch eerder naar huis mocht. Over twee weken moet hij weer terugkomen voor verdere controle. Tot die tijd mag hij absoluut niet op een van beide benen staan.

We houden u via deze pagina op de hoogte.

13 Comments

 1. Hallo Tom en family,

  Wat een pech voor Tom We hopen dat het herstel spoedig en goed verloopt.

  Groetjes,
  Peter en monique,
  mick en Tom.

  1
 2. Hoi Tom en fam,

  Hoeveel pech kun je hebben en dat nog wel in de laatste wedstrijd!Tom vanaf hier wensen wij jou heel veel sterkte en een spoedig herstel!!
  Groetjes Willem-Jan,Trijny en Dani

  2
 3. Hoi Tom,

  Wat een pech man !
  Een voorspoedig herstel toegewenst

  Gr,
  Rob Koopman

  3
 4. We (mijn zoontje, zijn vriendjes en ik) zagen het gebeuren. Hij kwam bij de “dubbelsprong” met zijn helm keihard op het stuur. Hij reed inderdaad gewoon nog naar de kant en daar stond hij heel rustig. De EHBO had niets in de gaten. Na veel geroep van omstanders (wij wisten niet van zijn voeten maar wel van die klap met zijn hoofd) ontfermde eindelijk iemand van de EHBO zich over Tom. Als ik nu lees wat hij allemaal heeft……… Wat een bikkel zeg!
  We wensen hem natuurlijk heel veel sterkte en beterschap.
  Karin en Bas

  4
 5. Hallo Tom,

  Het zit je niet echt mee dit seizoen. Ongelofelijk , hoeveel pech kan een mens hebben. Wij wensen je heel veel strekte voor nu en straks tijdens de revalidatie.

  Groetjes,

  Henk, Carin en Niels van Amerongen

  5
 6. Hallo kunnen jullie het adres plaatsen dan kunnen de mensen die willen een kaartje sturen!!
  Groet Trijny

  6
 7. hey tom we willen je van deze kant veel sterkte wensen

  erwin maureen priscilla#54 en jordan #58

  7
 8. Ik wens tom beterschap Jammer ging goed rond

  8
 9. Tom

  Heel veel sterkte en relax.
  Beterschap en met dit klote weer maar het boekje en de kranten lezen waar je broertje zo mooi in stond is de enige optie.
  Op naar herstel en mooier weer en je bent een echte bikkel dus groeten aan allen.

  Hans en Trudy.

  9
 10. heel veel sterkte.
  Mooi klote, juist nu er een nieuwe uitdaging stond aan te komen .
  Het belangrijkste is dat je volledig hersteld , en daarna open.
  nogmaals veel sterkte

  albert

  10
 11. hey tom
  ten eerste veel sterkte en een spoedig herstel
  de volgende keer beter
  mvg lars en jan

  11
 12. he brokken piloot!

  wat een pech!
  we kunnen bij elkaar op de koffie, want mijn linker pols zit ook in het gips.
  beterschap deze dagen en spreek je snel

  groeten tjeerd

  12
 13. Wat een pech man, succes met je herstel.

  Je bent wel een ongelofelijke stoere bikkel. Ik hoop dat je na herstel weer sterk de baan op kan.

  Charl

  13

Geef een reactie