Tom Engelen heeft pech tijdens Nationalen Mill

Tegenslag op tegenslag voor Tom in zijn laatste Nationalen wedstrijd van het seizoen.

De dag begon lekker met een mooie blauwe lucht en een lekker zonnetje.

Tijdtraining:
in het vrije gedeelte van de tijdtraining was te zien dat Tom het goed naar zijn zin had op dit lastige circuit. Hij wist er zelfs een mooie 4e tijd uit te persen. Toen het officiele gedeelte van de tijdtraining begon zette Tom nog extra goed aan maar hij kwam vervolgens niet meer door. Het bleek dat er een storing was in zijn motor waardoor deze een eigen leven was gaan leiden. In de lucht op een grote schans moest Tom hem loslaten waarna de motor zelf verder ging. Gelukkig had hij zelf niets. Tom kon de motor later toch aan de praat krijgen en kwam de pits binnen. We besloten dat hij het toch voorzichtig nog een keer zou proberen. Hierdoor kon hij toch nog een voorzichtige 23e plaats neerzetten.

Eerste manche:
We konden niet meer met onze eigen motor verder, dus moest er een motor geleend worden. De fam. Heijne bleek bereid om Arjen zijn motor uit te lenen, zodat Tom toch nog kon rijden. Waarvoor veel dank. Tijdens de start kwam Tom niet goed weg. Hierdoor kwam hij in de tweede bocht een valpartij tegen die hij niet meer kon ontwijken. Als een van de laatsten moest Tom beginnen met al een ronde achterstand op de leiders. In een van de bochten halverwege de manche kwam hij weer ten val doordat hij nog erg moest wennen aan de andere afstelling van de motor. Weer duurde het lang voordoor hij erop zat. Uiteindelijk kwam hij als een van de laatsten binnen.

Tweede manche:
Toch weer een andere motor genomen. Tom zat er weer met de start niet goed bij. Hij probeerde zijn ritme te vinden op deze motor die weer helemaal anders was. In het begin bleef hij daardoor achteraan het veld rijden, maar langzaamaan begon hij vertrouwen te krijgen en begon hij plek voor plek naar voren te rijden. Het ging steeds beter met het rijden en het was te zien dat hij zelf er ook weer in geloofde. Uiteindelijk kwam Tom toch nog op een mooie 15e plaats binnen.

Tom heeft het seizoen bij de KNMV Nationalen beeindigd op een 11e plaats. Niet verkeerd voor het eerste jaar en zeker beter dan verwacht.

No Comments

Geef een reactie