Mooie afsluiting ONK seizoen Max Engelen in Mill

Max had er veel zin in vandaag. Zijn maatje Freek kon kampioen worden en Max wilde hem daar graag bij helpen.

Weer een prachtige dag met veel zon en een lekker temperatuurtje. Lekker knalle vandaag.

Tijdtraining:
Na een twee ronden gereden te hebben kwam Max de pits binnen. Het bleek dat hij dacht dat er een probleem was met zijn motor. Het bleek inderdaad dat er een kleine aanpassing moest gebeuren, maar Max was al weer onderweg op zijn reserve motor. Hij reed lekker rond en met het ingaan van de tijdtraining zette hij dan ook direct goed aan. Hij was op zijn reserve motor ook nog best snel onderweg en uiteindelijk goed voor een 9e tijd.

Eerste Manche:
Max stond op een mooie plek aan het hek. Maar toen het hek viel groef zijn achterwiel zich helemaal in en was hij dus heel slecht weg aan het hek. Als 25e door de eerste bocht maar een paar bochten later reed hij alweer op de 11e plek. Maar toen ging het op een recht stuk even fout. Vervolgens kwam hij pas als 32e door… Nu werd het een inhaalslag. Het viel niet mee maar uiteindelijk wist Max aan het einde wedstrijd toch nog op een 10e plaats binnen te komen. Super gereden, jammer dat hij niet vooraan mee kon rijden want de snelheid was goed.

Tweede manche:
Een iets betere start maar nog steeds echt lekker. Toch kwam hij al vrij snel als 12e door. Max had een lekker tempo erin zitten en wist in een aantal ronden de 8e plek in handen te krijgen. Maar nu kon hij niet echt meer versnellen. Het feit dat hij 3 weken niks aan zijn conditie had gedaan vanwege zijn elleboogscheurtje, brak hem nu wel op. Max reed heel eenzaam op de 8e plaats rond en kwam ook zo zonder fouten te maken over de finish. Niet slecht op zo’n zware baan.

Max eindigt in de stand voor het Open Nederlands Kampioenschap op een hele mooie 7e plaats.
Hiermee is hij de beste eerste jaars! Volgend jaar nog een jaartje.

No Comments

Geef een reactie