Max Engelen 2e in de eindstand KNMV NK 85cc gr. wielen

De laatste wedstrijd in Heerde moest uitsluitsel brengen of Max zijn mooie 2 plaats in de tussenstand kon omzetten naar een definitieve eindstand. Een 5e plaats in beide manches bleek ruim voldoende!

Max had sinds Markelo alleen maar in Arkel gereden, om zoveel mogelijk zijn arm te sparen waar natuurlijk nog een scheurtje in zat. Het was dan ook afwachten hoe het vandaag op een zware baan in Heerde zou gaan. De arm zou flink te verduren krijgen…

Het had de afgelopen dagen aardig geregend en gisteren werd er de finale van de DMX verreden. Toch lag de baan er nog redelijk goed bij gezien de vele regenval. Maar zwaar was hij wel.

Tijdtraining:

Max begint vol goede moed aan de tijdtraining maar kan het tempo van Rene niet volgen. Vreemd omdat Heerde toch wel echt een van de lievelingsbanen is van Max. Het ging niet zo heel lekker en net toen de tijdtraining was begonnen bleek de roll-off van zijn bril kapot. Hierdoor moest hij met een vieze bril aan de tijdtraining beginnen. De tijd van de eerste ronde was direct goed voor de derde tijd. In de ronde erna kwam hij binnen om een andere bril te halen. Daarna kon hij moeilijk in zijn ritme komen. De derde tijd van Max werd verbeterd en Max zakte naar de 4e plaats. Max probeerde zijn tijd te verbeteren en deed dat ook maar het was niet genoeg om zijn plaats ook te verbeteren. Sterker nog er waren nog twee rijders sneller, waardoor Max naar de 6e plaats zakte.  Max kwam weer binnen en hij begreep dat hij nog echt ff moest aanzetten. Net in de laatste ronde haalde Max nog even een dikke seconde van zijn tijd af. Dit was genoeg voor de 4e tijd.

Eerste Manche:

Max kwam maar moeilijk op gang bij het starthek. Hierdoor kwam hij als 13e door de eerste bocht. Maar een ronde later reed Max al op de 7e plek. Het was best nog wel een beetje spannend want om elk risico te vermijden moest Max een 6e plaats halen om de 2e plaats in de eindstand veilig te stellen. Dan hoefde hij bij wijze van spreken zelfs de 2e manche niet meer te rijden. Max opende de jacht op de 6e plaats maar dat was niet gemakkelijk. Hij pakte de 6e plaats maar werd even later weer teruggepakt. Er vonden flink wat schermutselingen plaats en uiteindelijk was het Max die echt als 6e doorkwam. Nu op naar de 5e man. Weer erg lastig. Gelukkig voor Max maakte deze een foutje en kon hij de jacht beginnen op de 4e man. Dit deed hij dan ook even maar toen hij besefte dat hij hierdoor weer extra risico ging lopen, besloot Max het maar zo te laten. Tevreden met een 5e plek en pakte daarmee zijn 2e plaats in de eindstand!

Tweede Manche:

Het was flink begonnen met regenen en de baan begon helemaal onder water te lopen. Met de start zagen we een herhaling van de 1e manche. Weer slecht op gang. Maar nu zagen we Max al snel op een 4e plaats rondrijden! Hij opende zelfs gericht de jacht op de 3e man. (Dezelfde trouwens met wie hij in de eerste manche om de 6e plaats moest knokken…) Maar in de derde ronde kwam Max in de strijd heel lullig ten val. Nou was de baan ook meer een moddercircuit geworden dan een zandcircuit waardoor je je ook helemaal geen foutjes kon permitteren. Gelukkig had Max zo veel voorsprong op de 5e man dat rustig weer de motor overeind kon zetten en de meeste modder van zich af kan kloppen. Gevolg was wel dat de 5e en 6e man nu direct aan zijn achterwiel zaten. Max reed echter vrij gemakkelijk weer bij hun weg en begon zelfs de 3e man weer in het¬†vizier te krijgen. Net toen hij weer aansloot ging het weer mis. Vol in de bagger. Weer had hij voldoende tijd om zonder plaatsverlies verder te gaan. Maar weer zat de 5e man dicht achter hem. Max liep weer weg, maar door het vallen was zijn gashendel vast gaan zitten. Niet echt lekker en hierdoor viel hij maar liefst voor de derde keer. Nu moest hij wel een plaatsje terug. Ongelofelijk dat hij met drie keer vallen toch nog als 5e over de finish komt!

Mooi resultaat aan het einde van een lange reeks NK wedstrijden. Het zit er op voor dit seizoen. Als 1e jaars 85cc grote wielen direct de 2e plaats pakken in de eindstand hadden we van te voren niet durven hopen. Max is er erg blij mee.

Volgende week is de laatste wedstrijd van dit seizoen in Mill voor het Open Nederlands Kampioenschap.

No Comments

Geef een reactie