Tom Engelen wordt 14e tijdens KNMV Harfsen

Nadat Tom de laatste weken tijdens de MX2 Nationalen op zoek was naar zijn ritme, liet hij vandaag zien dat hij de goede weg weer heeft ingeslagen.

Tom had nog nooit een wedstrijd gereden in Harfsen en hoopte op een hele zware zandbank. Helaas bleek vandaag dat de baan er heel anders bij lag dan tijdens de ONK vorig jaar, toen de baan inderdaad super zwaar was. Nu was hij droog en vooral keihard, met veel ketsers waardoor de baan heel snel werd. Vooral voor de training was deze helemaal vlak.

Tijdtraining:

Als eerste mochten de MX2 mannen de baan op. Wat een racebaan! Als een stuk asfalt lag de baan er in. Iedereen die een stuur vast kon houden en vooral een groot hart heeft kan hier hard gaan. Tom kon zijn draai niet vinden tijdens de tijdtraining en kwam uit op een 26e plaats.

Eerste Manche:

Tom moest helemaal aan de “verkeerde” kant gaan staan vanwege zijn slechte tijdtraining. De baan was inmiddels wel iets zwaarder geworden, maar nog steeds niet naar Tom zijn zin. De start moest natuurlijk wel goed wezen. Hij was supersnel over het hek en liet iedereen aan zijn kant achter zich. Toen kwamen echter flink wat rijders die aan de goede kant van het hek stonden binnendoor waardoor Tom van het gas moest. Als 19e kwam hij door in de eerste ronde. Tom kon moeilijk in zijn ritme komen en moest een aantal rijders voor laten gaan. Echter halverwege de wedstrijd kon Tom plotseling gaan versnellen waar anderen juist langzamer gingen rijden. Hierdoor kon hij weer terug de top 20 in komen en zelfs verder naar voren rijden. Als 16e (inclusief de 2 inters) kwam hij over de finish. Goed voor een 14e plaats bij de Nationalen.

Tweede Manche:

Tom had er meer vertrouwen in. En dat bleek weer uit de start. Hoewel hij iets minder goed over het hek was, reed hij vervolgens het hele startveld op zijn achterwiel om maximale grip te hebben. Maar hij was toch net te laat om goed bij de eerste bocht uit te komen. Hierdoor kwam hij de eerste ronde pas als 23e door. Maar nu maakte Tom er eerder werk van en ging direct aan de slag om druk te zetten op de rijders voor hem. Tom wist door constant een hoog tempo te rijden nog naar de 15e plaats  (incl. inters) te rijden en dus op een mooie 13e plaats bij de Nationalen te eindigen.

Totaal van de dag 14e. Tom pakte vandaag weer goed de draad op van voor de zomer toen hij een aantal malen fraaie klasseringen bij de Nationalen wist te halen.

In de stand voor het Nederlands Kampioenschap blijft Tom op de 10e plaats staan. Met nog 1 wedstrijd te gaan hopen we dat hij deze plaats kan vasthouden en zo de doelstellingen voor dit jaar flink kan overtreffen. De volgende wedstrijd is weer de dag voor het ONK in Mill over twee weken.

 

 

No Comments

Geef een reactie