Max Engelen rijdt ondanks blessure toch KNMV Arkel

Na een paar dagen gips, zat hij na zijn zware val van afgelopen zondag, vandaag in Arkel weer op de motor. Dat hadden we niet durven hopen afgelopen zondag.

Max wou het perse vandaag toch proberen om nog een paar punten te pakken om zo toch nog te proberen zijn 2e plaats in de stand voor het Nederlands Kampioenschap te verdedigen.

Tijdtraining:

Volgestopt met paracetamol en een Van Der Vlist wondermiddel, begon Max aan de tijdtraining. Rustig proberen was het advies wat hij meekreeg. Uiteraard mocht hij als 2e oprijden. Max ging direct achter Rene aan en probeerde aan te pikken. Dat was lastig maar Max kon hem aardig in het zicht houden. Maar wat een tempo!!! Het leek alsof Max helemaal niks meer voelde. Toen de tijdtraining begon was hij echt lekker bezig. Afgesproken dat hij twee ronden voluit zou rijden en dan zou stoppen. Dat was nodig om zijn elleboog niet te overbelasten. Max wist gewoon een hele nette 3e tijd neer te zetten in deze twee ronden. Ondanks dat hij zo snel was gestopt was deze tijd uiteindelijk goed voor een 4e plaats met een verschil van minder dan 2 seconden op de snelste man en meer dan 2 seconden op de nummer 5! Dit hadden we niet verwacht, maar het waren maar 2 ronden. Zou hij een hele manche kunnen volhouden?

Eerste Manche:

Best een redelijke start voor Max en al snel reed hij op de 5e plaats en was vol in gevecht met Rene om de vierde plaats. Er ontstond een hele mooie strijd de eerste ronden die door Max gewonnen leek te worden omdat Rene buiten de baan terecht kwam. Maar toen was duidelijk dat Max wel veel last begon te krijgen. Max liet het tempo flink zakken en liet Rene weer voorbij. Hij reed de wedstrijd rustig uit zonder meer in gevaar te komen en kwam zo toch nog op een 6e plaats binnen.

Tweede Manche:

Een slechte start voor Max, maar¬†na de eertste ronde wist hij zich toch weer naar de 6e plaats op te werken. Hij begon de druk op te voeren op de 5e en 4e man die op een veel lager tempo reden dan Max. Maar toch een beetje bang om weer te vallen, ging Max een paar keer in de rem bij het inhalen en liet ze weer voor gaan. Na een paar ronden was hij het echt zat en zette weer een inhaalactie op, echter nu liep het helaas fout. Hij kwam hard ten val en belandde met het achterwiel boven op zijn borstkas in het zand. Ook zijn toch al erg pijnlijke elleboog kreeg weer een flinke klap te verwerken. Het duurde even voordat hij weer op de motor zat en in de tussentijd waren er maar liefst 5 rijders voorbij gegaan. Max wist toch nog vanaf deze 11e plaats terug te rijden naar de 8e plaats en wist zijn pijn flink te verbijten. Doordat Max op “slechts”een 8e plaats over de finish kwam, was het verschil in punten met zijn maatje Rene zo groot geworden dat Rene niet meer ingehaald kon worden door Max voor het Nederlands Kampioenschap. Dus werd Rene met nog een wedstrijd te rijden nu al verdiend tot Nederlands Kampioen gekroond! Erg gaaf voor Rene.

Max werd toch nog 7e totaal van de dag.

In de stand voor het Nederlands Kampioenschap heeft Max vandaag toch nog een aantal puntjes bij elkaar kunnen sprokkelen om de 2e plaats nog vast te kunnen houden. Of dat echt gaat lukken zien we volgende week in Heerde, waar de laatste wedstrijd van dit seizoen wordt verreden. Hopelijk gaat het dan wat beter met zijn elleboog…

 

No Comments

Geef een reactie