Tom Engelen op safe in Lelystad

’s Nachts had het nog flink geregend en het circuit lag op zondagochtend dan ook flink in de nattigheid. Stukken van de baan stonden gewoon onder water en in combinatie met de Zuiderzeeklei geen goede basis voor veel grip.

Tijdtraining:

Wat een bende! Tom had er al weinig zin in ’s ochtends maar dat was nu ook goed te zien tijdens het rijden. Hij voelde zich duidelijk niet op zijn gemak op deze glibberbaan en deed er dan ook alles aan om maar niet languit in de kleiblubber te belanden. Hierdoor kwam er natuurlijk ook geen goede tijd tot stand. Daarom waren we verbaasd dat hij toch nog de 20e tijd had.

Eerste Manche:

Het startveld was waarschijnlijk nog het zwaarst getroffen door de regen. Tom ging daarom ook erg rustig van start. Als een van de laatsten door de eerste bocht. Daarna was hij alleen maar bezig met te overleven. Hij zat erg gespannen op de motor maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam er wat meer snelheid in. Voorzichtig begon hij ook wat andere rijders in te halen waardoor hij zonder te vallen aan de finish kwam en toch ook nog keurig als 14e.

Tweede manche:

De baan lag er iets beter bij maar Tom vond het nog steeds drie keer niks. Weer rustig van start en daarna volgde er een herhaling van de eerste manche. Rustig naar voren rijdend kwam hij dan ook weer op de 14e plek uit.

Totaal van de dag: 14e. Geen resultaat om trots op te zijn maar hiermee haalt hij wel weer de nodige puntjes binnen voor het NK.

In de stand voor het NK MX2 Nationaal blijft Tom op een 9e plaats staan, maar de rijders achter hem komen snel dichterbij. Hoe lang houdt hij de top 10 positie nog vol? De volgende wedstrijd vindt de dag voor het ONK in Markelo plaats. Zit hij dan nog steeds bij de eerste 10, dan mag hij de dag erna ook met de ONK in Markelo meedoen.

 

 

No Comments

Geef een reactie