KNMV Winterswijk levert Max Engelen 3e plaats op

In tegenstelling tot bijna de hele rest van het land was het in Winterswijk gewoon droog gebleven van zaterdag op zondag. De baan lag er dan ook perfect bij. Bijna te mooi voor Winterswijk, waar we de afgelopen twee jaar elke keer veel regen hebben gehad. Wat een prachtige baan is dit! Organisatie was ook weer tiptop. Kortom een goede basis voor een mooie crossdag.

Tijdtraining:

Relaxed begon Max aan de tijdtraining. Wat had hij er veel zin in! Het straalde ook gewoon van het rijden af. Gelijk ging hij met Rene mee, maar het was al goed te zien dat Rene in een bloedvorm is. Max kon het hoge tempo van Rene niet bijhouden. Maar toch liet hij niet los. Hierdoor kon Max al snel na Rene de tweede tijd neerzetten. Max zette nog een keer aan maar het lukte niet meer om de tijd te verbeteren. Alleen Freek lukte het wel en kwam zo Max nog voorbij. Max werd hierdoor 3e.

Eerste Manche:

Een redelijke start voor Max. Als 6e door de bocht. Niet verkeerd! Maar hoe zou het inhalen verlopen? Nou best wel lekker want na een halve baan lag hij al 3e. Rene zat voor hem en het werd al snel duidelijk dat de kopman het niet ging houden. Rene er voorbij en even later Max ook. Wawh 2e. Maar achter hem was het geluid van de Suzuki van Freek al te horen die niet veel later inderdaad Max voorbij ging. Max probeerde nog aan te pikken, maar dat lukte maar even. Het tempo van Freek en Rene lag zo hoog dat het geen doen was voor Max om dit vol te houden. Zijn voorsprong op de nummer 4 werd groter en groter. Zo groot dat hij het zich zelfs kon permiteren na een uitwijkpoging voor een achterblijver te vallen in het zachte zand, rustig de motor op te pakken, het zand van de handvatten te vegen en weer verder te rijden. En dan nog met flinke voorsprong op de 4e man over de finish te komen. Maar meer dan een 3e plek zat er niet in.

Tweede Manche:

Ai, wat een slechte start. Hij moest voor de bocht van het gas af omdat er flink geslingerd en gedrukt werd naast hem. Als 15e door de eerste bocht. Niet veel later al als 8e. Helaas voor Max waren Freek en Rene vooraan al lekker onderweg en al bezig met elkaar te knokken en daardoor al een flinke voorsprong aan het opbouwen. Max moest eerst nog een paar lastige tegenstanders inhalen. Toch kon hij al in de tweede ronde de derde plaats weer overnemen. Hij kreeg Sven nog even mee aan zijn achterwiel maar begon hier geleidelijk aan steeds verder van weg te lopen. Zijn rondetijden waren super, maar de twee mannen vooraan inhalen was er echt niet meer bij. Dus weer 3e.

Totaal van de dag: 3e. Sterke wedstrijd van Max!

In de stand om het NK 85cc grote wielen blijft Max op een 2e plaats staan. De volgende wedstrijd vindt volgende week plaats op de GP baan van Valkenswaard, waar hij vorig jaar zijn NK titel binnen haalde.

No Comments

Geef een reactie