Ook 2e plaats voor Max Engelen bij KNMV Oirschot

Net als zijn teammaatje Kevin haalde Max vandaag in Oirschot voldoende punten voor een 2e plaats totaal. Toch een mooie revanche na zijn teleurstellend verlopen wedstrijd van vorige week. Maar na zijn mooie overwinning in Groesbeek liet Max vandaag ook in Oirschot zien weer op de goeie weg te zitten.

De baan lag er ondanks de regen prima bij. Beetje zoals Max hem graag heeft. Lekker zwaar met veel knippen, gaten en lange sporen. Door de ADAC was zijn maatje Freek er helaas niet maar daarentegen zou hij zijn handen vol hebben aan Joel van Mechelen en natuurlijk zijn andere maatje: de nummer 1 in het Nederlands Kampioenschap 85cc Rene de Jong.

Tijdtraining:

Doordat Pa de tijd was vergeten, was hij veel te laat met inschrijven en had de KNMV de startlijst al klaar. Hierdoor moest Max voor de tijdtraining niet vanaf plek 2 starten maar vanaf plek “laatst”. Ach, weer eens wat anders. Max ging dus maar even gewoon heel rustig achteraan toeren en wachten totdat Rene weer verscheen. Dit duurde toch nog twee ronden en net voordat de echte tijdtraining begon kon Max samen met Rene proberen een goede tijd neer te zetten. Rene zette direct een hele snelle tijd neer en Max kon hem nog niet helemaal volgen. Maar geholpen door Rene kon Max in de tweede ronde wel goed aanzetten en zette een prima tijd neer die goed was en bleef voor de 2e plaats.

Eerste Manche:

Redelijke goede start. Als 4e door de eerste bocht. Rowin zit voor hem, maar gaat in een van de eerste bochten onderuit. Max schuift door naar de 3e plaats. Op de 2e plaats rijdt Harry die erg lastig in te halen is. Echt een taaie! Rondenlang blijft Max erachter zitten en loeren op dat ene moment. Hierdoor kon Joel vooraan lekker ver weg lopen en kon Rene aansluiten. Nu moest hij voor en achter zich kijken. De strijd was hevig en Rene maakte een van zijn zeldzame foutjes en gleed ook net als Rowin onderuit. Maar Rene zat er weer snel op en kon weer opnieuw aansluiten. Max (maar ook het publiek) werd er helemaal gek van. Net toen iedereen begon te denken dat het nooit zou lukken maakte Harry een foutje en konden Max en Rene voorbij. Nu ging het plotseling heel hard. Samen liepen ze zelfs weer in op Joel. Maar Max moest goed op blijven letten en dat vergat hij heel even waardoor hij Rene de kans gaf om voorbij te komen. Balen, want het was volledig onnodig. Max leek hierdoor helemaal van slag, want een ronde later ging hij door een fout van een achterblijver ook nog met zijn gezicht het zand in. Harry en Sven kwamen voorbij. Max kon Sven nog terugpakken maar Harry zat te ver voor. Hierdoor slechts 4e, terwijl hij lang uitzicht had op de 2e plaats.

Tweede Manche:

Gelukkig komt er dan nog een tweede manche… Max besefte goed dat het erg jammer was en dat hij een kans had laten liggen. Weer een goede start en nu al snel naar de 4e plaats. Maar wat was dat? Rene, die nota bene kopstart had, moest de wedstrijd staken met materiaalpech. Balen voor Rene die teleurgesteld moest toekijken. Voor de stand maakte het niet uit omdat hij zo’n riante voorsprong heeft op Max dat dit toch niet meer in te halen is. Maar hierdoor lag Max wel in een keer 3e, met weer dezelfde volgorde als lang in de tweede manche. Joel op 1 en Harry op 2. Max dus weer achter die taaie Harry. Maar Max bedacht zich nu geen twee keer en met gevaar voor eigen veiligheid ging hij vol in de aanval en pakte Harry nog in de 1e ronde. Klasse! Max leek de jacht in te zetten op Joel maar kon geen echte vuist maken. Op ruime afstand kon hij Joel volgen en dat gold ook voor Harry achter hem die weer op gepaste afstand Max volgde. Zonder fouten kwam Max zo als 2e over de finish.

Totaal van de dag: 2e. Mooie strijd en lekker gereden.

In de stand voor het NK veranderd helemaal niets en blijft Max op zijn 2e plaats staan.

Volgende week is er geen KNMV wedstrijd, maar zal Max optreden op een boekenfestival, omdat hij een van de hoofdpersonen is in een boek over topsport! Interesse? Laat het hieronder maar weten.

One Comment

  1. Tuurlijk, khaat lezen maar een verhaal over men grote vriend Max:)

    Kan niet wachten
    xx

    1

Geef een reactie