Kevin Buitenhuis pakt weer 2e plaats bij KNMV!

In Oirschot liet Kevin zien dat er met hem na de zomer heel serieus rekening moet worden gehouden. De 2e plaats van vorige week is dus zeker geen uitschieter geweest, want ook nu neemt hij heel stevig de 2e plaats totaal in handen. In Oirschot had het net als in het hele land de afgelopen dagen flink geregend maar de baan lag er prima geprepareerd bij. Natuurlijk wel wat nat hier en daar, maar zeker goed te rijden.

Tijdtraining:

Kevin ging eerst rustig het circuit bekijken en toen de echte tijdtrainig begon zette hij pas aan. Maar de baan was nog helemaal vlak en Kevin kon hierop niet het verschil maken omdat iedereen hier makkelijk hard kon rijden. Uiteindelijk was zijn tijd goed voor een 11e plaats. Dit maakte op zich niet uit omdat je vrijwel van elke plek achter het hek een goede start kon hebben.

Eerste Manche:

Kevin zat er direct goed bij met de start. Als 5e de eerste bocht in. Al snel rijdt hij naar de 3e plek en kan de nummer 1 en 2 goed volgen. De nummer 4 blijft ook steeds bij hem aan het achterwiel zitten. Toen de nummer 2 de nummer 1 passeerde kon deze flink afstand nemen, maar Kevin bleef proberen de nieuwe nummer 2 te pakken. Dit lukte maar niet en ondertussen moest hij zelf blijven uitkijken voor de rijder achter hem. Helaas was er geen houden aan en ging deze hem toch nog voorbij. Kevin kon goed volgen maar terugpakken lukte niet meer. Als 4e kwam Kevin binnen.

Tweede Manche:

Wawh super start! Bijna zelfs kopstart, maar nu als 2e door de eerste bocht. Kevin kon Roan (die aan de leiding reed) goed volgen. Achter hem sloegen ze direct een aardig gat. Na een paar ronden zag Kevin in dat hij Roan toch maar beter kon laten gaan en begon gecontroleerd de wedstrijd uit te rijden. De concurrentie kon niet eens meer in de buurt komen en Kevin pakte zo weer een mooie 2e plaats!

Totaal van de dag: 2e. Heel sterk gereden vandaag. Dit belooft nog wat voor de komende wedstrijden.

In de stand voor het Nederlands Kampioenschap stijgt Kevin verder naar eenĀ 5e plaats.

No Comments

Geef een reactie