Tom Engelen pakt 2 keer 1 bij MON Groesbeek

Pas op het allerlaatste moment besloten we om toch naar Groesbeek te gaan. Eigenlijk hadden we het vermoeden dat het toch zou worden afgelast, maar niets bleek minder waar. De vrijwilligers van Groesbeek (MBC De Zeven Heuvelen) hadden een bijzonder stukje werk geleverd door de baan er prima bij te leggen, ondanks alle stortregens de afgelopen dagen. Ongelofelijk!

De baan was weliswaar een beetje nat, maar direct er onder was het lekker hard. En dat maakt Groesbeek nou zo bijzonder.

Training:

Tom vond het direct lekker gaan en draaide in de training rustig zijn rondjes. Het was te zien dat hij een van de snelsten was op de baan, maar zeker niet de enige.

Eerste Manche:

Als een van de laatsten mocht Tom oprijden want we hebben natuurlijk pas 1 wedstrijd dit jaar bij de MON meegereden. Hierdoor niet zo’n hele mooie plek aan het hek, maar nog steeds aan het hek. Het hek viel en Tom was goed weg. Als 2e door de bocht en al snel pakte hij de leiding over. Hij kon een aardige afstand naar zijn achtervolgers opbouwen. Alleen na 2 ronden kwam Bobby Zundorf hard naar hem toe rijden. Tom moest er nu even goed voor gaan zitten. Samen reden ze ver van de rest van het veld weg. Bobby volgde aan het wiel van Tom maar moest na een paar ronden toch lossen. Hierdoor kon Tom onbedreigd naar de winst rijden.

Tweede Manche:

Tom mocht nu als eerste oprijden en pakte een mooi plekje aan het hek. Nu weer een goede start? Jazeker, weer een tweede plaats bij het uitkomen van de eerste  bocht, maar direct pakte Tom de leiding over en probeerde weg te rijden. Maar dit lukte niet want ook Bobby had een hele goede start en zat direct aan Tom zijn wiel. Tom forceerde zichzelf een beetje en begon erg defensief te rijden waardoor de snelheid naar beneden ging. Het duurde dan ook niet lang totdat Bobby de leiding overnam van Tom. Tom moest nu aanzetten om Bobby, die het tempo flink opschroefde, bij te houden. Dat lukte maar net. Daarbij moest hij ook nog oppassen geen fouten te maken want de derde man reed ook nog redelijk in de buurt. Tom begon naarmate de wedstrijd vorderde beter in zijn ritme te komen en begon weer in te lopen op Bobby. Maar net toen Tom dichterbij kwam, maakte Bobby een foutje en ging even tegen het Groesbeekse zand. Tom weer aan de leiding en de derde man had inmiddels ook flink moeten lossen. Met nog 4 ronden te gaan leek Tom onbedreigd naar de overwinning te rijden. Maar Tom liet hierbij het tempo iets te veel zakken en Roy van Heugten kwam snel dichterbij. Hij had de tweede plaats al overgenomen en maakte duidelijk jacht op Tom. Met ingaan van de laatste ronde kreeg hij Tom zelfs in het zicht en reed hard door, terwijl Tom lekker genoot van zijn koppositie. Was Tom in slaap gevallen? Het zou gekund hebben want het ging 50 meter voor de finish nog bijna fout doordat twee achterblijver volledig verrast werden door Tom en Tom hierdoor flink moest remmen en uitwijken. Hierdoor scheelde het niet veel of Roy had Tom nog ingehaald. Maar gelukkig kon Tom nog net zijn dubbele macheoverwinning veilig stellen.

Totaal van de dag: 1e

Erg leuk om weer eens bij de MON mee te rijden. We hebben genoten van de baan en de goede organisatie.

Morgen rijdt Tom in Oss voor de KNMV Nationalen als bijklasse in het ONK Zijspan en MX3.

No Comments

Geef een reactie