Dubbele manche-overwinning voor Max Engelen in Groesbeek

Ach weer eens wat anders dan een EK, ONK of een ADAC… We besloten om nog maar eens wedstrijd mee te rijden bij de MON. Maar dan wel op een hele mooie baan: Groesbeek. De vrijwilligers in Groesbeek hadden toverwerk verricht door de baan er super bij te leggen.

Training:

Tja een beetje spelen. Als laatste vertrekken en als eerste proberen aan te komen… En dat lukte ook nog bijna… Wat een vogel.

Eerste Manche:

Als je niet rijdt bij de MON kun je geen punten verzamelen voor de totaalstand. En op basis van deze totaalstand mag je opstellen voor het hek. Dus dat was dan een van de laatste plekken… Max ging helemaal aan de andere kant staan dan de degenen die als eersten mochten kiezen. BAM, als tweede door de eerste bocht en direct pakte hij de leiding om deze vervolgens ook niet meer uit handen te geven. Met bijna een minuut voorsprong op de tweede man finishte Max als eerste.

Tweede Manche:

Nu mocht Max het hekje uitzoeken. Ook nu weer weg van de andere jongens. Het hek viel en weer mooi als tweede uit de bocht en weer direct naar de leiding! Maar wat is dat? Ai, rode vlag. Er waren een paar jongens met elkaar in aanraking gekomen op het startveld waardoor besloten werd tot een herstart.

Weer zelfde plek. Maar nu was Max zijn reactie even weg, want hij was gewoon te laat weg. Daardoor ergens rond plek 15 door de bocht. Na de eerste ronde lag hij al 5de! Vooraan konden ze goed wegrijden want Max werd flink opgehouden. Na drie ronden had hij 2e plek al in handen en kon hij de kopman zien rijden. In dezelfde ronde had hij deze bijgehaald en reed hij aan zijn achterwiel. Toch duurde het nog meer dan een ronde voordat Max bedacht had waar hij de inhaalactie zou plaatsen. Maar toen was hij er ook voorbij. De tegenstander probeerde nog even aan te klampen, maar kon het hoge tempo van Max niet bijhouden. Max nam dan ook een flinke voorsprong en wist zo opnieuw zeer overtuigend te winnen.

Totaal van de dag: 1e. Erg leuk om weer eens een wedstrijd bij de MON mee te rijden. Maar de tegenstand bij de KNMV is wel een stuk groter! Op naar Oirschot waar morgen weer een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap wordt gereden.

No Comments

Geef een reactie