Slechte starts verpesten KNMV Borculo voor Max Engelen

Nu met video van de starts! Met hele goede herinneringen aan vorig jaar met 2 manche overwinningen, ging Max vol goeie moed naar Borculo. Hij had vorig jaar laten zien dat het wel mogelijk was om op deze hele smalle bosbaan in te halen. Dus vandaag op herhaling?

Tijdtraining:

De baan was nog aardig glad van het onweersbuitje wat er vanochtend gevallen was. Maar tijdens de vrije training reed Max lekker rond en hij leek het best naar zijn zin te hebben op dit lastige baantje. Toen het officiele gedeelte van tijdtraining begon kwam Max al direct in de achterblijvers terecht en moest dus vaak van de ideale lijn af. In de eerste ronde lukte het al helemaal niet en ondanks dat hij een paar flink extra in de rem moest wist hij toch in de tweede ronde van de tijdtraining zijn snelste tijd neer te zetten. Doordat het druk was op de baan lukte het daarna niet meer om de tijd te verbeteren. Max moest helaas genoegen nemen met een 5e tijd.

Eerste Manche:

Maar met een 5e plaats kon Max natuurlijk nog een heel goed plekje zoeken aan het hek en dus gewoon mooi mee vooraan rijden. Echter toen het hek viel leek het wel of iedereen vertrok behalve Max. Zijn achterwiel groef zich in en kwam daardoor pas op gang toen de anderen al bijna een meter voor hem zaten. Die sloten natuurlijk gelijk het gat en Max kon er niet meer tussen. Als 20e kon hij aan de wedstrijd beginnen. Weg goed resultaat, want vergeet het maar dat je op dit baantje vanuit zo’n positie nog naar voren rijdt. Max deed wel zijn uiterste best en pakte in de eerste ronde toch nog 5 plaatsen en kwam als 15e door. Maar toen begon hij steeds meer mannen tegen te komen waar het snelheidsverschil kleiner mee was en dus het inhalen lastiger. Sommigen hielden Max lang op omdat ze simpelweg precies de goede lijnen reden. Toch maakte Max nog aardige stappen naar voren en lag lang op een 8e plaats. Net op het moment dat hij een inhaalactie inzette ging de motor van zijn tegenstander stuk waardoor Max erbij bovenop vloog. Met zijn hand kwam hij nog wel hard tegen het stuur aan maar gelukkig kon hij hem verder nog net ontwijken. Daarna wist Max nog een plekje goed te maken en zo toch nog op een 6e plaats te finishen.

Borculo2011start1emanche85hoog

 

Tweede Manche:

Max wist dat als zijn start beter was hij ook best vooraan mee zou kunnen vechten. Dus met allemaal goede voornemens weer naar de start. Ander plekje gekozen, andere strategie…. Maar helaas met hetzelfde resultaat. Weer groef zijn achterwiel zich diep in en moest hij nu als een van de laatsten door de eerste bocht. Balen. Nou nu nog erger dan de eerste manche. Maar toch ongelofelijk hoeveel rijders hij had ingehaald in de eerste ronde. Weer kwam hij als 15e door. Max gooide en smeet met zijn motor en wist zo plekje voor plekje te winnen. Maar nu was Carsten die hem goed partij bood en geen enkele fout maakte. Je zag Max rondenlang vertwijfeld alles proberen en uiteindelijk werd zijn inzet beloond. Max reed nog hard naar zijn voorganger toe, maar het duurde net te kort om hem ook nog in te halen. Nu zat er niet meer in dan een 7e plaats.

Borculo2011start2emanche85hoogklein

Totaal van de dag: 7e.

In de stand voor het Nederlands Kampioenschap 85cc hoge wielen blijft Max wel op een 2e plaats staan, maar de achterstand op de nummer 1 is vandaag flink opgelopen.

Volgende week gaat het NK verder in Oirschot met een ingelaste wedstrijd. (Terwijl wij een ADAC gepland hadden en weten we dus nog niet wat we gaan doen.)

 

 

No Comments

Geef een reactie