2e Plaats voor Kevin Buitenhuis bij KNMV Borculo!

De motoren waren weer prima voor elkaar en Kevin had er natuurlijk ook veel zin om na de zomervakantie weer een KNMV wedstrijdje te rijden. Hij had hier al weer een paar weken naar uitgekeken en vandaag was het dan eindelijk zo ver. Maar voordat er begonnen kon worden moest de KNMV even de zaak stilleggen in verband met een dikke onweerswolk die boven het circuit hing. Het donderde een paar keer en er viel een flinke plas water uit, maar het was ook weer snel over. Al vrij snel kon Kevin aan de bak.

Tijdtraining:

Het was al snel te zien dat Kevin er zin in had vandaag. Reed hij nog heel rustig tijdens het vrije gedeelte van de training, maar zodra het bord met de T werd neergezet ging het gas goed open. Hij liet direct zien dat hij er was met een tweede tijd. Maar ook de andere rijders verbeterden hun tijd en Kevin viel terug naar de 6e plaats maar keer op keer zette hij weer aan en verbeterde zijn tijd. Lang stond hij 4e maar uiteindelijk kwam er op het laatste moment nog een snellere rijder onderdoor. Dus een hele mooie 5e tijd.

Eerste Manche:

Kevin was redelijk goed weg bij het hek maar begon direct goed te rijden en wist al snel weer een paar plaatsen te winnen. Door heel constant te rijden wist hij dit de hele manche vol te houden en zo op een 4e plek te finishen.

 

Tweede Manche:

Zou hij weer zo’n mooi resultaat kunnen behalen. Vol spanning keken we naar de start. Maar hij ging er nu zelfs als een kogel vandoor. Als 2e door de eerste bocht. In de eerste ronde werd hij door een paar andere rijders ingehaald, maar Kevin begon steeds beter zijn tempo te vinden. Na twee ronden lag hij 4e. De rondetijden waar heel goed en hij begon zelfs jacht te maken op de 3e man. Dit terwijl hij zelf achterna werd gezeten door een snelle Belg. Maar Kevin kwam steeds dichterbij de 3e man. Plotseling bleek de 2e man gevallen te zijn. Hierdoor schoof Kevin nog een plaatsje op en reed nu zelf op de 3e plaats. Zijn tempo was duidelijk hoger dan dat van de tweede man dus het moest kunnen. Maar nog maar 1 ronde te gaan. Jaja, Kevin pakte de 2e plaats en reed zelfs nog heel dicht naar de kopman toe. Wat een prachtige wedstrijd!

Totaal van de dag: 2e

In de stand voor het NK is Kevin zeker gestegen, maar het is nu nog niet bekend!

Volgende week gaat het NK verder in Oirschot.

One Comment

  1. kevin je heb top gereden mooie uitslag

    1

Geef een reactie