Team Nederland wint met Max Engelen Honest International Youth

Nadat Max gisteren gekozen was als 1 van de 3 rijders die deel uitmaken van Team Nederland, moest hij het vandaag wel waarmaken in Marum.

De dag begon met de Warm-Up:
Max liet zien dat hij er veel zin in had en reed de eerste paar ronden mooi aan kop. Samen met zijn maatje Rene de Jong gingen ze hard rond. Rene zette de eerste tijd neer en Max de tweede. Het zegt niet veel maar Max liet wel zien dat hij vandaag goed in vorm is.

De eerste manche:
Freek, Rene en Max besloten in hetzelfde shirt te rijden om de herkenbaarheid te verhogen. Dat zag er erg grappig uit, maar was ook wel goed om toch een stuk eenheid binnen Team Nederland te laten zien.
De start moest nu natuurlijk veel beter dan gisteren en ook voor de bril was nu goed gezorgd. De start was veel beter. Als 5e nu door de eerste bocht, maar nog in de eerste ronde wist Max de 3e plaats op te eisen. Freek en Rene voorop. Door het inhalen had Max de aansluiting helaas gemist. Hij reed wel de dezelfde rondetijden, maar kon niet dichterbij komen. Achter hem bleef de Zweedse topper Wille Andersson jagen. Wille laat tijdens de EK’s en ADAC’s zien dat hij top 10 rijder in Europa is. Maar Max kon zelfs zijn voorsprong steeds iets verder uitbouwen. Net toen we er meer gerust op waren dat hij zijn 3e plek wel kon vasthouden ging het fout. Max kwam ten val en de Zweed kon hem voorbij. Max kon net op tijd opstappen om de 5e man voor te blijven. Hij zette alles op alles om nog zijn plek terug te pakken maar met nog maar twee ronden te gaan zat dat er niet meer in. Max moest tevreden zijn met een 4e plek, wat niet slechts is. Zeker niet voor Team Nederland met een 1e, 2e en 4e plek dat riant aan de leiding gaat in het landen klassement.

De tweede manche:
Er zat meer in. Dat gevoel had Max ook. Maar dan moest het nu wel een beetje meezitten…
De start was niet zo heel goed. Als 9e komt hij door de eerste bocht. Als snel pakt hij de 7e plek, maar het vervelende was dat de eerste vier zo ver weg konden lopen. Het duurde even voordat Max naar de 4e paats kon, maar toen bleef hij goed gas geven. Hierdoor kreeg hij de 3e man in zicht (Wille Andersson) en kon er toch naar toe rijden. Max ging achter hem zitten jagen, maar bij een poging om hem in te halen ging het toch weer mis en ging Max hard voorover eraf. Het duurde even voordat Max weer op de motor zat en in de tussentijd werd hij door 5 andere rijders ingehaald. Vanaf een 9e plek ging Max weer aan het werk. De achterstand op de nummer 3 was nu meer als een halve minuut. Max reed duidelijk veel sneller dan de mannen voor hem en wist zo plekje voor plekje te pakken. In de laatste ronde zat hij zelfs al weer aan het wiel van de 4e man! Dat zou wel niet meer lukken, maar nog in de laatste ronde wist Max toch nog de 4e plaats over te nemen. Super! Heel goed teuggereden. De achterstand op de 3e man was zelfs nog maar 6 seconden. Met weer een 1e, 2e en 4e plek voor Nederland was wel heel duidelijk dat de winst naar Team Nederland gaat.

Een hele leuke ervaring. Jammergenoeg net geen podium voor Max, maar niet slecht na meer als twee weken luieren…

Volgend week staat de EK in Zuid-Frankrijk op het programma. Benieuwd of Max zich hier kan kwalificeren.

No Comments

Geef een reactie