Max Engelen zorgt voor spektakel op EK Halle

Na de goede kwalificatie gisteren waren de verwachtingen voor Max hooggespannen. Max was er dan ook op gebrand om een goed resultaat neer te zetten.

Eerste manche:
Max was goed over het hek maar liet zich toch verrassen in de eerste bocht en kwam pas rond een 20e plaats door de tweede bocht. Jammer, want vooraan waren mannen die Max normaal goed kan bijhouden die al flink afstand namen van het veld. Max ging flink aan de bak en kwam al als 18e over start/finish. Elke ronde wist Max verder naar voren te rijden. Met nog een aantal ronden te gaan kwam hij op de 12e plaats door. Maar voor hem reed de leider in de tussenstand van het EK. De voorsprong op de nummer 13 was flink gegroeid. Maar inhalen was erg lastig hoewel hij had laten zien sneller te zijn dan de 3 rijders voor hem. In de voorlaatste ronde wist hij toch nog de huidige leider te pakken en zette de achtervolging in op nummer 10 maar deze was net te ver weg. Maar super tevreden met zijn 11e plaats kwam Max binnen.

Tweede manche:
Nu was de start beter. Max wist net een valpartij te ontwijken in de eerste bocht waardoor hij mooi met de snelsten mee kon. Na drie ronden kwam hij al als 12e door. Maar net voordat hij het startveld op wou draaien ging het volledig mis met het springen van het kleine dubbeltje. Zijn achterwiel kwam in een verkeerd spoor waardoor zijn motor een eigen wil kreeg. Max ging met motor en al twee keer over de kop en zijn motor kwam hierbij op zijn kop in het hek terecht net naast het publiek. Max kwam met zijn hand tussen zijn motor en een paal en had hier veel pijn aan. Zijn motor moest met behulp van het publiek worden losgetrokken uit het hek. Dat duurde heel lang. Daarna probeerde Max zijn motor te starten maar doordat deze op zijn kop had gelegen viel dat niet mee. Ondertussen was de kopgroep alweer in aantocht. Max vervolgde zijn weg maar had veel pijn aan zijn hand. Als laatste ging hij toch onderweg op zoek naar een plaatsje winst. Niemand durfde meer te hopen op punten. Het duurde lang voordat Max andere rijders in het vizier kreeg. Toen Max aansluiting kreeg bij nummer 39 begon een ware inhaalrace. Hij verbeet zijn pijn en zijn rondetijden werden steeds beter. Hierdoor kon hij mooi uit handen blijven van de kopgroep en hij reed veel sneller dan de rijders voor hem. Ongelofelijk, maar hij reed zelfs naar de 20e plaats (punten) toe. Ja hoor, in de laatste ronde kwam hij zelfs als 18e door! Hij kreeg nummer 17 en 16 in zicht. Max reed er hard naar toe en kreeg nog een mooie strijd met nummer 17. Helaas lukte het hem net niet, waardoor hij 18e werd en zo helemaal vanuit ver laatste positie toch nog 3 EK punten pakte.

Totaal van dag: gedeeld 15e

In de tussenstand van het Europees Kampioenschap klimt Max met maar 2 van de 6 gereden wedstrijden naar de 26e plaats. De volgende wedstrijd voor Max vindt plaats begin augustus in Frankrijk.

No Comments

Geef een reactie