Kevin Buitenhuis pakt EK punten!

Na gisteren had niemand het verwacht, maar Kevin verraste iedereen door vandaag gewoon 3 EK punten te pakken.

Eerste manche:
Kevin had niet veel keuze meer voor een startplekje en moest genoegen nemen met een hekje aan de buitenkant. Toen het hek viel was hij nog iets te laat waardoor hij vrijwel achteraan aan de wedstrijd moest beginnen. Toch wist hij elke ronde wel een plekje naar voren te rijden! Op het laatste kwam hij nog dicht bij de punten (vanaf de 20e plaats) maar moest genoegen nemen met een 21e plaats. Net geen punten. Met een betere start moest het goed komen in de 2e manche.

Tweede manche:
Beter starten was leuk gezegd maar doen is een ander verhaal. Want best lastig zo helemaal van de buitenkant. Maar nu was Kevin wel heel snel over het hek. Hij wist mooi buitenom te rijden in de eerste bocht waardoor hij ook heel goed uitkwam voor de tweede bocht waar hij gewoon als vierde uitkwam! Wahw. Dat is nog eens heel wat anders. Nu volhouden. Leuk, maar het is wel een EK waar we het over hebben. Dus al snel begonnen snellere mannen hem in te halen. Maar Kevin maakte het ze niet makkelijk. Toch begon hij langzaamaan terug te vallen richting de 20e plaats. Oh jeh, als ie maar volhoudt. In de laatste ronde werd het erg spannend maar Kevin verdedigde goed en wist zich zo naar een hele fraaie 18e plaats te rijden. Super!

No Comments

Geef een reactie