Goede kwalificatie voor Max Engelen bij EK in Halle

Met een mooie 14e plaats in de kwalificatie heeft Max vandaag zich goed laten zien vooraan bij de EK.

De baan was erg vlak en dat is niet in het voordeel van Max die het toch echt van de zwaardere banen moet hebben. Dit is vooral in het voordeel van de buitenlanders die niet van zware omstandigheden houden.

Eerste vrije training:
Ondanks dat de baan nog zo vlak was ging Max toch goed rond. In het begin nog een beetje uitproberen of een schansje of een opstap wel of niet goed te springen was, maar toe hij het eenmaal geprobeerd had ging hij ook flink te keer. Met uiteindelijk een 13e tijd was dan ook al duidelijk dat hij hier goed mee kon komen.

Tweede vrije training:
Eerst maar eens even zijn wedstrijd motor uitproberen, want Wim Kroon had net de vering weer helemaal tip top in orde gemaakt. En dan voelt zo’n motor toch net weer even anders. In de tweede ronde zette Max de 4e tijd neer! Hij kwam daarna binnen met de mededeling dat de vering helemaal top was van deze motor. Max pakte daarna zijn kwalificatiemotor en kwam een paar keer heel dicht bij de snelste tijd. Maar verbeteren zat er niet meer in. Toch bleef zijn snelste tijd goed voor de 9e tijd.

Kwalificatietraininig:
De verwachtingen waren hoog, maar het een aantal mannen zaten in de vrije training al dicht bij elkaar. Dat was nu ook weer want Max kon uiteindelijk een 14e tijd neerzetten, wat al heel mooi was. Maar het feit dat er een seconde tussen hem en de 15e man zat en een seconde tussen hem en de 6e man gaf aan hoe dicht ze allemaal bij elkaar zaten. Morgen dus als 14e naar het hek!

Morgen meer.

No Comments

Geef een reactie