Max Engelen rijdt MX3 bij streekwedstrijd in Hummelo

Toch maar een wedstrijdje pakken. Maar waar? Nou in Hummelo dus. Mooie baan.

Nu was alleen de vraag of Max mee mocht doen. 85cc was vol, MX2 ook, dus dan maar MX3.

Training:
Gaaf gezicht zo’n 85je tussen al die dikke motoren (en soms ook mannen). Maar ook een paar goeie rijders aan de start die al een hele historie in motocross achter zich hebben. En daar ging Max zich eens even mee bemoeien. Max ging lekker rond en reed al snel op kop. Na een paar ronden werd hij toch ingehaald door snellere rijders. Hij wist zo toch nog een mooie 5e tijd neer te zetten.

Eerste manche:
Mooi gezicht aan het starthek… Zo’n enorm verschil. Zou Max nog wat kunnen doen met de start. Nou vergeet het maar. Daarbij begonnen ze ook nog eens flink te slingeren en moest Max van zijn gas af anders waren ze gewoon over hem heen gereden denk ik. Als een van de laatsten begon Max aan de manche maar na een ronde was het al over. Er was iemand gevallen en nou moest er opnieuw worden gestart.
Herstart:
Nu dan wel… Nee hoor, kansloos. Weer als een van de laatsten door de eerste bocht. Maar met. Het doorkomen in de eerste ronde had hij al 10 plaatsen goed gemaakt en lag hij al 17e. Het viel niet mee om de mannen in te halen. Ze maakten zich behoorlijk breed en bcht uit was Max kansloos. Toch wist hij nog mooi naar voren te rijden en kon zo als 6e binnen komen.

Tweede manche:
Nou de start was niet veel beter, maar dit keer wou Max er niet zo lang over doen om die gasten in te halen. Na drie bochten lag hij al 8! Direct zette hij goed de druk erop. Vooraan reden de eerste twee mannen al flink weg. Max kon al vrij snel doorzetten en pakte na twee ronden al de 5e plek. De nummer 3 en 4 waren al uit zicht, maar het was ongelofelijk hoe snel Max het gat dichtreed. De omroeper werd ook helemaal enthousiast en was maar bezig over “Mark Engelen op zijn Yamaha 85cc”. Heel slim pakte Max de 4e plek en begon nu jacht te maken op de 3e plek. Deze gaf zich niet snel gewonnen en leek niet van plan zo’n apie voorbij te laten. Hij ging ook duidelijk veel harder rijden dan daarvoor. Max bleef echter de druk erop houden en wist hem in een haakse bocht hard voorbij te steken en kwam daardoor ook nog eens mooi uit voor de volgende bocht. Max sloeg gelijk een gat en was niet meer te achterhalen. De nummers 1 en 2 waren helaas te ver weg maar we waren super tevreden met deze 3e plaats bij de MX3.

Erg leuk om mee te maken en zowiezo op de deze prachtige baan. Goede voorbereiding voor de EK in Halle. (die Polen en Russen lijken ook wel een beetje op die MX3 mannen…) Volgende week zaterdag is de kwalificatie en als dat lukt zondag de wedstrijden. Vorige EK in Duitsland was Max 14e, wat gaat het nu worden?

No Comments

Geef een reactie