Sleutelbeenbreuk voor Tom Engelen (update 2)

Tijdens een training is Tom vandaag hard gevallen en heeft hierbij een lelijke steutelbeenbreuk opgelopen..

Het ging gisteren al niet zo lekker tijdens de clubcross met Tom. Vandaag lekker aan het trainen in Duitsland, maar helaas liet het mechanische gedeelte hem vandaag in de steek, waardoor hij met een enorme smak na een verre sprong over een hoge schans op de grond klapte. In een reactie sleepte Tom nog zijn motor aan de kant maar viel daarna duizelig weer neer. Gelukkig stopte een andere rijder die terugreed en bovenaan de schans de andere rijders waarschuwde. Het was direct duidelijk dat hier meer aan de hand was. Tom heeft al eerder zijn sleutelbeen gebroken gehad en wist direct dat dat nu weer aan de hand was. Zo snel mogelijk naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis in Nederland gereden (Roermond) waar dit door de rontgenfoto’s overduidelijk werd bevestigd.

Morgen zal Tom naar Nijmegen gaan om dit door de beste specialist te laten beoordelen. Dan pas weten we welke consequenties het gaat hebben.

Update maandag 20 juni:
Het ziekenhuis waar we gisteren waren belde vandaag toch nog om te laten weten dat er inderdaad iets aan gedaan moet worden. Morgen (dinsdag) kan Tom pas terecht in Nijmegen, maar zal waarschijnlijk niet direct geholpen kunnen worden.

Update dinsdag 21 juni:
Bij het bezoek aan de specialist was de conclusie “opereren” duidelijk. Helaas is het erg druk en zelfs met de grootste spoed kan het pas volgende week woensdag de 29e worden geopereerd. Dit komt ook omdat Dr. van Norel het graag zelf wil doen om zo zeker te weten dat het ook echt goed gebeurd. Dus volgende week woensdag is Tom aan de beurt. Hij moet dan nog een nachtje blijven.

 

One Comment

 1. Hey Tom,

  Wat een pech kan een crosser toch hebben. Bij deze wensen wij je veel sterkte en een heel voorspoedig herstel toe.

  Groetjes,

  Carin, Henk en Niels #57 v Amerongen
  Soesterberg

  1

Geef een reactie