Mooie trainingswedstrijd voor Max Engelen bij SALZ

Als voorbereiding op de ADAC wedstrijd volgende week, reed Max vandaag samen met een paar maatjes mee met een clubwedstrijd op SALZ.

Max vond het helemaal prachtig dat zijn maatje Freek vd Vlist ook naar SALZ was gekomen om zich hier voor te bereiden op de ADAC wedstrijd volgende week. Het was wel mooi dat zowel de Nederlands Kampioen 85cc kleine wielen en de Nederlands Kampioen 85cc grote wielen van 2010 vandaag met elkaar de strijd aangingen op SALZ.

Tijdtraining:

Max had er weer zin in en knalde lekker ontspannen rond en wist zo de snelste tijd neer te zetten.

Eerste Manche:

Max kwam bij de start ten val en ging als bijna laatste weg. Rowin en Freek reden al snel aan kop en liepen ver weg bij de rest van het veld. Max zat tussen de langzamere deelnemers en nam veel risico bij het inhalen. Hierdoor kwam hij nog twee keer ten val!!! Maar Max bleef doorgaan en reed hard terug naar Rowin en Freek, die inmiddels de leiding had overgenomen. In de laatste ronde kwam Max nog in het achterwiel van Rowin, maar kon er net niet meer voorbij. Dus 3e.

Tweede Manche:

Max nam kopstart maar liet zich daarna foppen door door Rowin die hem weer voorbij kwam. Max kreeg ook gelijk Freek aan zijn achterwiel. Al snel waren Max en Freek Rowin weer voorbij en er ontstond een hele mooie strijd tussen de twee snelle mannen. Ging steeds sneller. Max maakte een klein foutje in een bocht en Freek profiteerde direct. Nou nu zou Freek wel weglopen. Daar leek het in eerste instantie wel op, maar Max wist toch weer snel aan te pikken en ging nu loeren op een foutje van Freek. Al snel wist Max zijn kans te grijpen en ging Freek weer voorbij. Met nog 1 ronde te gaan ging het keihard, Max wist het vol te houden en won zo de 2e manche.

Totaal van de dag: 2e

Volgende week staat Max zijnĀ eerste ADAC wedstrijd (Open Duits Kampioenschap) op het programma in Stuttgart. Uiteraard weer proberen te kwalificeren en bij de eerste 30 te eindigen. We houden jullie op de hoogte!

 

One Comment

  1. Super gereden!!

    1

Geef een reactie