Kevin Buitenhuis naar de 7e plaats bij KNMV Lichtenvoorde

Met een 6e plaats in de tweede manche laat Kevin zien dat hij nog steeds goed vooruit gaat!

Tijdtraining:
Toch wel iets meer spanning dan gisteren. Maar Kevin reed heel netjes zonder grote risico’s te nemen en wist zo door netjes te rijden toch binnen de top 10 te blijven bij de tijdtraining. Hij sloot de tijdtraining af op een 9e plaats. Goed voor een mooi plekje aan het hek!

Eerste Manche:
Kevin zit er redelijk bij met de start. De sterke Buitenhuis KTM trekt daarna nog een paar deelnemers voorbij waardoor hij na 1 ronde al sterk als 9e doorkomt. Hij blijft het tempo goed volgen zonder risico’s te nemen. Voor hem worden er wel flinke risico’s genomen en dat zorgt ervoor dat er toch een valpartijtje is waar een aantal rijders bij betrokken zijn. Daardoor schuift Kevin door naar een 6e plaats. Maar de druk van de mannen achter hem is groot. Hierdoor verliest hij twee plaatsen, maar komt zo toch op een prima 8e plaats binnen.

Tweede Manche:
Met een goede start zorgde Kevin er voor dat hij zich een goede uitgangspositie verschafte voor de rest van de wedstrijd. Gelukkig kon hij net een valpartij in de eerste bocht ontwijken en kon daarna direct goed meerijden met de top 10. In de eerste ronde kwam hij als 7e door maar kon al snel aanhaken bij de nummer 6. Daarna duurde het wel een paar ronden voordat Kevin bekeken had waar hij een actie kon inzetten om in te halen. Toen zette hij zijn sterke Buitenhuis KTM aan het werk en kon hij de zesde plaats overnemen. Maar het bleef spannend omdat ze hem niet lieten gaan. Maar Kevin reed erg netjes en gaf de concurrentie geen kans om in te halen. Op een prima zesde plek kwam Kevin over de finish.

Totaal van de dag: 7e.

In de tussenstand voor het Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen klimt Kevin op naar een 7e plaats.

No Comments

Geef een reactie