Kevin Buitenhuis naar de 5e plaats op Lichtenvoorde

Op het prachtige circuit van Lichtenvoorde werd vandaag een clubcross verreden. Een mooi trainingswedstrijdje voor morgen!

Tijdtraining:
Kevin had gelukkig al een paar keer getraind op Lichtenvoorde, want het is helemaal vernieuwd en nu een heel lastig technisch baantje geworden. Maar met een training is het “bos” er niet bij. Nu wel dus en dat zorgde voor een best wel lange baan. Kevin had het goed naar zijn zin en reed lekker ontspannen rond. Hierdoor kon hij ook een goeie tijd op de klok zetten!

Eerste manche:
Kevin had een prima start en kon als vierde aan de wedstrijd beginnen! Het bleek dat dit ook gelijk een goede weergave was van de snelheid van de mannen want Kevin bleef ronde na ronde als 4e doorkomen waarbij het verschil met de kop behoorlijk klein bleek. Hij kon heel goed volgen. Toen de kopman viel kon Kevin er dan ook al snel aan voorbij. Hij zette nog wat extra gas bij om de derde plek te houden, maar de kopman was inmiddels al weer aan het achterwiel van Kevin gekomen. Niet lang daarna ging hij Kevin voorbij, waardoor deze terugviel naar een vierde plek. Hier veranderde niks meer aan en zo werd Kevin deze manche keurig 4e.

Tweede manche:
Weer een hele goede start van Kevin! Nu zelfs als 3e door de eerste bocht. Toen een van de rijders voor hem viel klom Kevin op naar de tweede plaats. Helaas kon hij hier niet lang van genieten, omdat hij in een kort bochtje onderuit schoof en onder zijn motor terecht kwam. Het duurde even voordat hij er onderuit was en weer op de motor zat. Kevin viel hierdoor terug naar de 6e plaats. Het lukt hem niet om nog naar voren te rijden, zodat hij nu tevreden moest zijn met een 6e plaats.

Totaal van de dag: 5e.

Goede voorbereiding voor de KNMV jeugd wedstrijd hierr op het zelfde circuit morgen.

No Comments

Geef een reactie