Goede voorbereiding KNMV wedstrijd Max Engelen

Als voorbereiding op de KNMV wedstrijd morgen in Lichtenvoorde, heeft Max vandaag meegedaan aan een clubwedstrijd op Lichtenvoorde. Het leek echter al erg op een soort generale repetitie want de meeste top tien rijders waren al aanwezig.

Max vindt het een geweldige baan. Als hij de kans krijgt om er te trainen dan gaat hij er ook met veel plezier naar toe. Helaas is het niet echt om de hoek voor ons. Vandaag was een mooie relaxte dag waar Max vooral van genoot met al zijn maatjes. Maar tussendoor werd er nog wel even serieus gas gegeven!

Tijdtraining:
Het was al snel te zien dat Max er veel zin in had. Hij vloog over de baan en wist zo de 2e tijd neer te zetten.

Eerste manche:
Bijna kopstart, maar maatje Rene was hem net iets te vlug af. Max ging direct Rene aan maar vergat in de haast een gaatje dicht te houden in een bocht, waardoor hij terug viel naar de derde plaats. Max zette vol de druk er op en kon niet veel later weer voorbij. Maar Rene kon hierdoor even weglopen en Max kon niks anders dan de achtervolging inzetten. Ondertussen kreeg hij Freek achter zich aan. Samen konden het gat naar Rene weer iets dichtrijden, maar Max moest heel goed opletten dat Freek hem niet inhaalde. Dit deed hij heel netjes, waardoor Freek veel risico moest nemen en hierdoor toch een foutje maakte. Nu kon hij zich alleen op Rene concentreren. Hij kon nog meer van het verschil goedmaken maar kwam toen in de knoop met een aantal achterblijvers waardoor hij het niet meer redde om aan het achterwiel van Rene te komen. Maar hij was blij met een tweede plaats, maar het was ook heel goed om te zien dat Max zijn basissnelheid steeds meer in de buurt komt van de echte toppers.

Tweede manche:
Jajajaja kopstart voor Max! Nu goed het gas erop. Max reed hard voorop en kon zo een gat slaan met zijn achtervolgers. Maar Rene kon op afstand Max goed in de gaten houden en kon na drie ronden het gat weer dichtrijden. Vooral omdat Max toch wel wat zenuwachtig werd van Rene begon hij kleine foutjes te maken. In de 4e ronde ging het toch echt fout toen het voorwiel wegschoof en Max onderuit ging. Weg 1e plaats… Voordat hij kon opstaan waren Rene en Freek al voorbij. Vol adrenaline zette Max de achtervolging in waardoor het nog geen halve ronde later weer mis ging. Nu kon ook Appy Max voorbij. Max ging er direct achter aan maar kon Appy niet meer voorbij. Als 4e kwam hij over de finish.

Totaal van de dag: 3e

Goede voorbereiding voor de wedstrijd morgen, waardoor Max in ieder geval heeft laten zien goed mee te kunnen op deze baan.

No Comments

Geef een reactie