2e Plaats voor Tom Engelen in Lichtenvoorde

Met een 1e en een 2e plaats tijdens de twee manches op Lichtenvoorde werd Tom vandaag totaal 2e.

Ondanks dat Tom morgen een KNMV wedstrijd heeft in Waardenburg, wat een keiharde baan is, wou Tom toch niet de kans aan zich voorbij laten gaan om een wedstrijd op de mooie nieuwe baan van Lichtenvoorde te rijden. Weliswaar een clubcross maar toch veel deelnemers.

Tijdtraining:
Tom kon lekker rondkomen op de baan, die er super goed bij lag. Het was weliswaar erg druk maar doordat de baan behoorlijk lang is werden de deelnmers mooi verspreid over de lengte van de baan en viel de drukte in de praktijk wel mee. Tom reed lekker door en zette hierdoor de tweede tijd op de klok. Dit ondanks dat hij in de een na laatste ronde nog even voorover van zijn motor werd afgegooid. Geen schade gelukkig!

Eerste manche:
Tom pakte bijna kopstart maar een paar dikke MX1 machines konden hem er toch nog net voorzetten. Toch was Tom slim want door hem kort binnendoor te steken kon hij toch direct de leiding nemen. Als leider ging hij zo ook het bos in. Echter bos uit… De eerste rijders kwamen er alweer uit maar nog geen Tom. Toen als 6e kwam hij weer uit het bos… Tom was dus iets te enthousiast onderuit gegaan. Wel weer snel er op maar dat kost wel een paar plaatsen. Tom reed snel terug naar de tweede plaats (1e plaats MX2) maar kreeg al snel weer een andere snelle MX2 man achter zich aan. Er ontstond een mooi gevecht, dat Tom in eerste instantie leek te verliezen. Hij werd ingehaald, maar Tom gaf niet zo snel op en bleef heel dicht achter hem rijden. Tom bleef goed kijken naar een kansje om voorbij te komen en toen het kansje er kwam pakte hij hem. Maar niet lang daarna werd hij weer voorbijgereden. Tom pakte hem weer terug! Toen kon Tom wegrijden en zo mooi de 1e plaats pakken.

Tweede manche:
Weer een mooie start voor Tom! Al snel pakte hij weer de leiding. Tom weet goed weg te rijden en na twee ronden leidt hij nog steeds. Maar toen ging het fout. In een kort bochtje werd hij door een achterblijver klem gereden en zijn motor opnieuw moest aantrappen. Dit koste hem een paar plaatsen. Omdat zijn bril stuk was gegaan, moest hij ook nog de pits in om een nieuwe bril te pakken. Weer een paar plaatsen kwijt. Op de 15e plaats moest hij opnieuw beginnen. Met prachtige inhaalacties reed hij snel naar voren. Helaas was de kopman te ver weg om nog in te halen maar op een tweede plaats kwam hij binnen.

Totaal van de dag: 2e.

One Comment

  1. Heb je er weer snel opstaan Huub!!!!!!!!xxx

    1

Geef een reactie