Tom Engelen 13e bij KNMV Nationalen in Utrecht

Zeker wel een lastig baantje voor de Nationalen. Zo rij je nog op een supergave baan in Rhenen en zo sta je op het industrieterrein in Utrecht…

Het had hard geregend toen we aankwamen in Utrecht en het regende zelfs nog steeds. Gelukkig kon de baan het goed hebben. Eigenlijk beter dan dat de baan kurkdroog en keihard zou zijn. Nu was het toch een stuk lastiger en dus beter voor Tom.

Tijdtraining:

Tom begon lekker aan het vrije gedeelte van de tijdtraining. Ondanks dat dit een lastig baantje is, ligt dit Tom toch best wel. En dat was goed te zien. Hij reed lekker door toen het echte gedeelte van de tijdtraining begon. Tom kon een mooie 14e tijd neerzetten, waardoor hij in ieder geval een mooie plek aan het hek had!
Eerste Manche:

Best een redelijke start, maar toch werd hij in de eerste twee ronden door een aantal mannen weer voorbij gereden. Net toen Tom zich begon te herpakken werd hij door een andere rijder er hard van af gereden. Tom moest hierdoor helemaal als laatste vertrekken en kon weer opnieuw aan de wedstrijd beginnen. Hij kreeg het ritme goed te pakken en reed eigenlijk beter als in het begin. Hierdoor kon hij rijder na rijder inhalen en kon zo toch nog naar een prima 14e plek toe rijden.

 

Tweede Manche:

Tom zat er helemaal niet bij met de start. En dat is lastig op Utrecht. Want zo makkelijk is het niet om hier in te halen. De baan begon aardig op te drogen waardoor de snelheid toch ook omhoog ging. Ook niet in het voordeel van Tom. Toch reed hij samen met Stefan Bayens die ook de start had gemist, lekker door. Er moest flink voor elke plek worden gevochten. Mooi om te zien hoe ze toch telkens weer een plekje naar voren reden. Uiteindelijk goed voor een 15e plek.

Totaal van de dag: 13

In de tussenstand voor het Nederlands Kampioenschap MX2 Nationaal weet Tom zijn mooie 10e plaats te handhaven.

No Comments

Geef een reactie