Kevin Buitenhuis scoort goed bij KNMV in Veendam

Na eerst vrijdag nog de clubwedstrijd in Rhenen gereden te hebben, werd er weer ingepakt en gelijk doorgereden naar Veendam.

We hadden een mooie plek vlakbij de uitgang van de baan, zodat Kevin niet ver hoefde te lopen als hij klaar was met rijden. Wel belangrijk als je er twee dagen moet rijden.

Zaterdag:

Tijdtraining:

Kevin reed in het begin duidelijk heel rustig over de baan. Toch een gevoel dat hij zich over een stuk angst op deze baan moest heen zetten. Gelukkig ging het al een stuk beter toen de echte tijdtraining begon. De eerste ronde was nog niet snel genoeg voor een goede tijd, maar in de 3e ronde kon hij toch een goede tijd zetten die goed bleek voor een 10e plaats.

Eerste Manche:

Helaas niet goed erbij met de start. Dan is het toch wel echt lastig op Veendam. Smal en weinig mogelijkheden om lekker op snelheid iemand in te halen. Maar Kevin pakte de draad goed op en reed bijna elke ronde wel sneller waardoor hij zelfs pas in de een na laatste ronde zijn snelste tijd neerzette. Hierdoor wist hij toch nog heel wat plaatsen goed te maken en zo naar de 10e plaats te rijden!’

Tweede Manche:

Nu een superstart. Net geen kopstart en als 5e door de eerste bocht. Kevin pakt gelijk goed mee met de top en rijdt een hoog tempo. Na twee ronden blijkt dat er twee rijders voor hem waren gevallen. Kevin dus naar de 3e plaats!!! Super, maar hoe lang kon hij dit volhouden? Hij kreeg al snel druk van de rijders achter hem maar kon nu mooi gebruik maken van het feit dat het niet gemakkelijk was om hier in te halen. Kevin weert zich goed maar wordt toch een beetje moe van het hoge tempo en het verdedigen. Hierdoor moet hij toch aan het einde van de wedstrijd nog 3 rijders voorbij laten. Maar houdt hier toch nog een prachtig resultaat aan over: 6e!

Totaal van de dag: 8e.

 

Zondag:

Nieuwe dag, zelfde baan, zelfde rijders en nog steeds mooi weer. Terwijl het in de rest van Nederland regende of zelfs hoosde, was het in Veendam nog erg warm en droog. Kevin had een goed gevoel aan gisteren overgehouden en had er echt zin in om vandaag weer een goed resultaat neer te zetten.

Tijdtraining:

Het leek wel alsof iedereen veel had geleerd gisteren en alsof het allemaal weer een stuk sneller ging. Kevin had er wat moeite mee om weer direct een hoog tempo op te pakken. In de derde ronde zet hij zijn snelste tijd neer, maar deze is dit keer niet goed genoeg voor een top 10 plaats en Kevin moet het dan ook doen met een 12e tijd.

Eerste Manche:

Kevin zat er niet goed bij met de start en moest flink knokken om naar voren te komen. Dat deed hij ook. Hij pakte een paar plekken en was weer in gevecht met een andere rijder toen het even mis ging. Kevin kwam ten val, maar zat er gelukkig weer heel snel op. Hierdoor viel hij terug naar de 15e plek. Kon hij weer opnieuw beginnen en dat hij met veel overtuiging. Hij reed terug naar de 11e plek.

Tweede Manche:

Helaas weer niet voorin met start, maar na de eerste bocht weet hij gelijk een aantal plekken goed te maken. Na twee ronden lag hij al weer 11e. Een ronde later had hij nog een plekje gepakt. Doordat er weer twee rijders voor hem vielen kon hij naar de 8e plek rijden. Het werd wel spannend of hij het kon volhouden want achter hem werd hard gejaagd. Maar Kevin hield nu prima vol en kwam zelfs nog in de buurt van de 7e man. Maar uiteindelijk kwam hij op een 8e plaats over de finish.

Totaal van de dag: 9e

In de tussenstand van het Nederlands Kampioenschap KNMV 65cc grote wielen handhaaft Kevin zich op een 8e plaats.

No Comments

Geef een reactie