Tom Engelen heeft een lastige ONK in Rhenen

Als 1 van de 10 rijders van de Nationalen mocht Tom vandaag proberen zich te kwalificeren op de mooiste baan van Nederland.

Doordat de opkomst minder was dan het maximum van 40 rijders wist Tom al voor het begin van de tijdtraining dat hij zich geen zorgen hoefde te maken voor deelname. En dat was maar goed ook, want net voor het begin van de tijdtraining werd alles stilgelegd omdat, zo bleek al snel, broertje Max hard was gevallen in de tijdtraining voor de 85. Toen de baan na een tijdje weer werd vrijgegeven wist Tom nog niet hoe het was met Max behalve dat hij zag dat hij met de ambulance naar beneden werd gebracht.

Tijdtraining:
Tom was dan ook volledig van slag. Zijn ronde tijden waren niet om over naar huis te schrijven. Toen hij had gezien via het pitbord dat Max oke was ging het wel beter, maar verder dan een 37e tijd kwam hij niet.

Eerste Manche:
Inmiddels was iedereen weer een beetje bekomen van de schrik. Tom was wel nog wat moe van de drukke paar lange dagen die hij achter de rug had. Maar verder alles oke. Op de tweede startrij moest hij vertrekken. Op zich niet eens zo heel ongunstig, maar Tom kon er geen gebruik van maken. Als laatste ging hij door de eerste bocht. Toch had hij al een paar plekken gepakt toen hij de eerste ronde doorkwam. Het zag er allemaal uit alsof het erg rustig ging. Maar ondertussen reed hij aardig door en pakte plekje voor plekje. Halverwege de wedstrijd lag hij zelfs op een 28e plaats. Maar toen begon hij meer en meer foutjes te maken en zakte zn snelheid flink terug. Hij werd weer ingehaald door de mannen die hij eerder had ingehaald en zakte zo weer terug naar de 32e plaats. Met veel moeite kwam hij rond, maar kwam zo op de 32e plaats over de finish.

Tweede Manche:
Dat moest beter. Dat besefte Tom ook. Dus aan de bak! De start was veel beter. Hij pakte direct al een flink aantal plekken. Het zag er allemaal veel dynamischer uit. Hij kon het tempo van de groep goed volgen. En zat weer na een paar ronden op de 28e plaats. Nu volhouden. Maar weer begon het tempo in te zakken. Balen. Weer kwamen de mannen die hij had ingehaald hem voorbij. Met nog 7 minuten te rijden kwam Tom de pits in rijden. Lekke achterband bleek de oorzaak. Helaas over en sluiten.

Helaas geen goed resultaat maar wel een mooie ervaring!

No Comments

Geef een reactie