Max Engelen 7e op de ONK Rhenen

Met een fraaie 6e plaats in de tweede manche heeft Max een mooi resultaat neergezet in “zijn achtertuin”.

Zo’n mooie baan en dan ook nog zo dichtbij huis. Zo rij je nog 750 km om naar een mooie baan te gaan en zo ben je er met 10 km. Prachtig weer, maaaaar toch een baan die onder water ligt… Heeel goed nat gemaakt.

Max had zich al lang verheugd op Rhenen, maar hij wist wel dat dit niet echt zijn soort baan was. Hiervoor heeft Max nog te weinig buitenland ervaring. Want het is eigenlijk geen Nederlandse baan…

Tijdtraining:
Max ging lekker relaxed aan zijn starttraining beginnen, maar na 1 keer starten werd de baan al vrijgegeven en gingen de eersten al onderweg. Max begon midden in het veld aan de training, waardoor hij niet echt een mooi tempo kon opbouwen. Max was ook weer net over start/finish toen de tijdtraining echt begon. Weer een ronde gemist… Toen zette hij direct aan en zette toch een redelijk goede tijd neer. De volgende ronde verbeterde hij weer iets zijn tijd en de volgende ronde was weer iets sneller. Hij kwam steeds beter in zijn ritme. Inmiddels zat hij al op een 14e tíjd waar we voor deze baan al tevreden mee waren. Max kwam even de pits binnen om wat te drinken en even te overleggen. Daarna ging hij weer aan de bak. Weer een snellere tijd. Nu 11e! Max deed even een rondje rustig en toen de tijdtraining bijna afgelopen was zette Max nog een keer aan voor een hele snelle tijd. We liepen alweer terug naar de fuik waar Tom stond te wachten. Ondertussen kwam de terreinambulance met sirene en zwaailicht keihard voorbij. Niet veel later hoorde ik dat het Max was die gevallen was. Helemaal boven aan het uiterste puntje van de baan bleek Max op een schans voorover eraf te zijn gegaan en erg hard op de grond terecht te zijn gekomen. De EHBO was super alert en was er heel snel bij. Doordat Max had geprobeerd op te staan en weer op de grond was gevallen en daarna klaagde over de pijn in zijn buik en in zijn nek werd hij met veel voorzichtigheid behandeld. Besloten werd om hem te stabiliseren. Alles werd stilgelegd en er werd alle tijd genomen om Max op de brancard te krijgen. Voorzichtig werd de brancard op de ambulance gelegd en werd Max naar de dokterspost beneden gebracht. Hier werd hij langdurig onderzocht en kreeg Max te horen dat er gelukkig niks ernstigs aan de hand was. Hij moest zich nu alleen voor de wedstrijd nog even bij de dokter melden om te beoordelen of hij mocht rijden.

Eerste manche:
Max had groen licht gekregen van de dokter en mocht zich dus gaan opmaken voor de start. Een beetje onwerkelijk. Zo ligt hij nog op de brancard en zo staat hij weer achter het hek. Max had een mooie startplek maar toen het hek viel was hij net iets te laat. Hierdoor werd hij onder de bagger gespoten. Maar hij zat er toch goed bij. In de eerste bocht ging een rijder die te hard de bocht in ging onderuit waardoor er een kettingreactie onstond en nog vijf rijders vielen. Waaronder… Ja hoor Max. Als hij maar niet weer op zijn buik is gevallen. Rustig pakte Max zijn motor uit de blubber en vertrok weer als een na laatste en begon op flinke afstand aan de wedstrijd. Bij doorkomst na een ronde lag hij al 23!!! Ongelofelijk wat een tempo had hij er in. Elke ronde pakte hij vervolgens een plaatsje, ook al wérd het steeds moeilijker om in te halen. Tempo was nog steeds goed. Met ingaan van de laatste ronde lag hij 13e! De afstand naar de rijders voor hem was aardig groot. Maar met naar beneden gaan zat hij er al bijna achter. Net niet kunnen pakken. Maar super gereden met als beloning een 13e plaats.

Tweede manche:
Weer zelfde plaats achter het hek. Nu wel een goede start! Jammer dat hij in de remmen moest in de eerste bocht maar toch kon hij direct rond een 12e plaats aan de wedstrijd beginnen. Hij wist nu goed mee te rijden en sterker nog plaatsjes te pakken. Op een 9e plaats werd het allemaal lastiger want nu moest hij Joel van Mechelen die net nog 3e was geworden op het EK, zien in te halen. Ondertussen had hij geen bedreiging meer achter hem. Die afstand was flink groot geworden. Max zat er nog dicht boven op. Hij wist zelfs nog een tijd neer te zetten tussendoor die sneller was dan de koplopers. Maar inhalen was lastig. De derde man viel uit met een probleem, de ronde erna viel Joel ook uit en als laatste viel de 4e man ook uit. Max schoof door naar de 6e plaats! Max probeerde de man voor hem nog in te halen, maar dit bleek niet mogelijk. Maar we waren dik tevreden met 6e plaats

Totaal van de dag: 7e

In de tussenstand voor het Open Nederlands Kampioenschap is Max helaas een plekje gezakt naar de 7e plaats.

2 Comments

 1. Hallo Max
  Max wat ben je een KANJER maar dat wist je al he.
  Wat knap om na zo”n val weer gewoon te rijden,maar dat doen echte crossers.
  Max heeel veeel succes in Veendam zal aan je denken.
  En ik lees wel weer hoe het is gegaan en met Tom ook.
  Nou Max toi-toi voor de volgende race.
  Heel veel crosknuffels van oma Nel en opa natuurlijk.
  xxxxxxxxxxxxx doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  1
 2. Weer een leuk verslag Huub
  Idd Maxie had ons ff goed laten schrikken, maar gewoon top gereden!

  En ’s avonds nog ff 30 km uitgefietst haha;)

  X je maatke

  2

Geef een reactie