Top 10 voor Kevin Buitenhuis bij KNMV Eersel

Met een 9e en 8e plek in de twee manches liet Kevin zien dat hij goed de strijd vooraan aankan en dat het wel goed zit met zijn snelheid!

Nadat Kevin de laatste weken toch nog flink last had van een oude blessure aan zijn schouder was het nog maar afwachten of hij vandaag weer vooraan mee zou kunnen strijden. Uiteraard waren de Buitenhuis 65’jes weer top geprepareerd voor vandaag dus die zouden hem zeker helpen bij het bereiken van een goed resultaat.

De baan was flink gesproeid gisteren en vanochtend, maar door de droogte van de laatste tijd en de harde wind van vandaag droogde de baan weer heel hard op en was hij erg stoffig.

Tijdtraining:
Kevin begon rustig aan het vrije gedeelte van de tijdtraining om zich zo goed op te warmen voor het echte gedeelte. De baan was echter nog erg vlak omdat er op het achterste gedeelte nog niemand had gereden. Dit is wel een behoorlijk nadeel voor Kevin die vooral op wat zwaardere banen goed uit de verf komt. Op een vlakke baan kunnen er veel meer hard rijden. Kevin zette een paar keer flink aan en wist daardoor toch tot een 11e tijd te komen. Genoeg om een goed plekje aan het hek te kunnen zoeken.

1e Manche:
Kevin was goed weg aan het hek, maar rondom hem heen werd er flink wat afgeslingerd waardoor hij toch van het gas af moest. Hierdoor miste hij de kopgroep bij de start. Als 14e kwam hij door. Door netjes en heel constant te rijden wist hij nog 5 plekken goed te maken en zo op een 9e plaats over de finish te komen.

Tweede Manche:
Nu was hij wel goed weg! Direct kwam hij de eerste ronde binnen de top 10 door. Dit beloofde een mooie strijd te gaan worden. Helaas waren er echter twee rijders zodanig met elkaar in botsing gekomen dat de motoren helemaal in elkaar zaten met een rijder er nog tussen in. Het bleek niet makkelijk om de motoren uit elkaar te krijgen. Daarnaast was het gebeurd op een smal stuk van de baan en werd de hele baan geblokkeerd. Er zat niets anders op dan een rode vlag te zwaaien en de wedstrijd stil te leggen. Balen voor Kevin die er nu wel goed bij zat. Opmerkelijk was wel dat vlak daarna plotseling de motoren makkelijk uit elkaar gingen en de rijder helemaal niks bleek te mankeren. Hij mocht ook weer gewoon meedoen aan de herstart wat enigszins in tegenspraak is met de regels.

Herstart:
Kevin zat er nu redelijk goed bij. In de eerste ronde maakte hij nog flink wat plaatsen goed en kwam zo op de 10e plaats door. Er ontstond een mooie strijd met de rijder voor hem maar Kevin kwam uiteidelijk als winnaar van dit duel uit de bus. Hij reed nu hard naar de volgende rijder toe en weer kwam het tot een mooi duel. Kevin wist uiteindelijk nog een plaatsje te pakken en zo 8e te worden deze manche.

Totaal van de dag: 8

In de stand voor het Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen handhaaft Kevin zich op een mooie 8e plaats.

De volgende wedstrijd vind plaats in Veendam aanstaand weekend.

No Comments

Geef een reactie