Tom Engelen stelt deelname ONK Rhenen veilig

Met een 10e plaats totaal heeft Tom vandaag zichzelf een groot plezier gedaan. Hierdoor komt hij namelijk ook weer in de tussenstand voor het Nederlands Kampioenschap MX2 Nationaal KNMV op een 10e plaats terecht. Deze plaats geeft nog net recht op automatische deelname aan de kwalificatiesessie voor de ONK in Rhenen aanstaande donderdag. Rhenen is natuurlijk een baan die dicht bij huis ligt maar waar helaas bijna nooit gereden mag worden. Omdat broertje Max toch aan de ONK 85cc meedoet is het wel gaaf dat ook Tom nu voor “thuispubliek” mag aantreden.

Vandaag moest op Varsseveld worden gereden waar Tom net nog een mooie ONK had weten af te werken. Hier had zich voor het eerst weten te kwalificeren dus dat bood goede vooruitzichten voor vandaag. Toen Tom de baan ging inspecteren bleek echter dat de baan volledig anders was als bij de ONK. De baan lag er nu vreemd en slecht bij. Slecht niet zwaar, maar de vrijwilligers hadden zich er erg makkelijk vanaf gemaakt door hem maar helemaal vlak te schuiven, waardoor er een simpele racebaan was ontstaan. Dat was echt balen, vooral omdat dit met ONK nog een behoorlijk technische baan was.

Tijdtraining:
Tja Tom en racebanen…. Hier is Tom niet goed in. Geef maar een lekker technisch baantje. Helaas was het niet anders. Tom deed wat hij kon maar verder dan een 17e tijd kon hij niet komen. Toch niet slecht voor Tom op dit soort baan.

Eerste Manche:
Tom was goed weg bij het hek, maar het ging daarna zo snel dat hij grote moeite had het enorme racetempo te volgen. Hierdoor verloor hij gaandeweg een plekje maar zijn conditie begon hem op het eind weer te helpen toen sommige rijders moe waren geworden en Tom nog wat over bleek te hebben. Hierdoor kon hij op het eind nog een paar plekjes goed maken en zo op een mooie 12e plaats over de finish komen.

Tweede Manche:
Nu een slechte start. Balen want nu was het best lastig om weer naar voren te rijden en nog harder te rijden dan de mannen voor hem. Tom begon vol goede moed en begon ook rijders in te halen. Hierdoor nam hij soms wel veel risico. Dit ging dan ook fout en Tom ging samen met een andere rijder het diepe stof in. Nadat de motoren weer waren opgeraapt kon Tom weer opnieuw beginnen. Opnieuw veel risico en weer flink naar voren gereden. Uiteindelijk werd hij toch nog op een 14e plaats afgevlagd. Super gereden en belangrijk: heel wat punten gepakt voor het klassement.

Totaal van de dag: 10!

In de stand voor het NK stijgt Tom weer een plekje naar de 10e plaats.

Op naar het ONK in Rhenen donderdag! Alle fans welkom!!!

No Comments

Geef een reactie