Een 4e plaats voor Max Engelen bij KNMV Eersel

Met een 2e tijd in de tijdtraining liet Max gelijk zien er veel zin te hebben vandaag.

Gisteren ging het tijdens de training al erg lekker en was te zien dat Max met de week vooruit gaat. Ontspannen ging hij dan ook met de familie De Jong richting Eersel. Hier amuseerde hij zich prima met Rene en toen later ook onze camper arriveerde kon Max op tijd naar bed, want dat deed iedereen.

De baan lag er vreemd bij. Stukken waren gesproeid maar er lagen ook nog hele dikke wallen met stof. Best verraderlijk en een fout was nu snel gemaakt. Maar Max vind het een superdikke baan en kon niet wachten om te beginnnen.

Tijdtraining:
Max mocht als 4e oprijden maar in de eerste ronde reed hij al naar de 2e plaats en niet veel later reed Max lekker op kop. Het ging allemaal erg soepel en hij reed al supermooi rond. Toen de tijdtraining begon werd Max nog even ingehaald door Joel van Mechelen. Geen schande want hij werd het afgelopen weekend tijdens het EK in Schwedt nog 3e totaal. Maar Max kon hem makkelijk volgen. De eerste ronde reed Max nog rustig achter hem aan om de lijnen te bekijken. Dit was al goed voor de 8e tijd… Maar nu zette Max aan en liep weer in op Joel en het bleek dat deze tijd goed was voor de 2e plek, net achter Joel! De tijd werd door niemand meer verbeterd en dus sloot Max deze tijdtraining af met een zeer mooie 2e plaats.

Eerste Manche:
Dit gaf Max veel vertrouwen dat er ook wel een goed resultaat bij de wedstrijd in zou zitten. Helaas is er bij de wedstrijd 1 ding anders: Er zit ook een start bij…

Max zijn start was dan ook niet goed. Net iets te laat over het hek en hij werd daarna al snel ingesloten. Als 18e door de bocht. Vooraan hadden ze vrij baan en geen last van de grote stofwolken die midden in het veld ontstonden. Ook veroorzaakten de langzamere deelnemers veel oponthoud. Toch reed Max aan het einde van de eerste ronde al op een 9e plaats. Nog steeds zette hij veel druk op zijn concurrenten en wist hij in de tweede ronde op een 7e plaats door te komen. Nu werd het echt lastig. Maar het ging heel hard en Max kon aansluiten in een treintje dat was ontstaan tot de 3e man. Elk foutje zou direct worden gestraft. In de volgende ronden kon Max iedere keer goed bijsluiten en elk foutje ook direct afstraffen. Hierdoor schoof hij door naar de 5e plaats. Hij bleef de druk erop houden en kon nog een plekje pakken. Nu zat zijn maatje Rene nog voor hem. Deze was weer in gevecht met de nummer 2 en Max zat er ook direct achter. Toen Rene probeerde in te halen maakte hij een klein foutje waardoor Max voorbij kon. Helaas moest ook Max iets van het gas waardoor de nummer 2 kon weglopen. Op jacht naar de 2e plek had Max iedere keer heel veel pech met de achterblijvers. Precies op een smal stuk van de baan moest hij er wel achter blijven om niet zelf te vallen. Hierdoor kon de 2e man verder weglopen. In de laatste 2 ronden reed Max weer hard terug en wist hij bijna het gat te dichten. Maar toen was het al afgelopen… Net te kort voor Max, die liever een wedstrijd over 20 minuten en 2 ronden heeft dan over 15 minuten en 2 ronden. Maar toch na een hele degelijke wedstrijd met een heel sterk deelnemersveld mooi 3e!

Tweede Manche:
Nu wel goed weg over het hek! Maar toch kon Max niet de kracht van zijn sterke Buitenhuis Yamaha gebruiken om naar voren te rijden. Weer rond een 18e plaats door de bocht… Balen. Weer een inhaalrace. Hij had nu meer moeite om de andere deelnemers te passeren maar kwam toch op een 12e plaats de eerste ronde door. De eerste 5 man waren al ver weg… Max reed sterk en pakte ronde na ronde een plekje. Maar op de 6e plek aangekomen was het gat naar de 5e man veel te groot om nog dicht te rijden. Moe gestreden en zeker voldaan kwam Max op een 6e plaats over de finish.

Totaal van de dag: 4e

Precies hetzelfde als zijn nieuwe plaats in de tussenstand voor het NK 85cc grote wielen KNMV. Weer een plekje gestegen. Max heeft nu 10 punten achterstand op nummer 3 en 20 op nummer 2. Zeker niet onoverbrugbaar, maar dan zal hij flink aan de bak moeten!

Eerst staat nu een wedstrijd voor het ONK 85cc in Rhenen op het programma. Bijna in de achtertuin… Max heeft veel vertrouwen maar er zullen ook weer heel veel internationale toppers aanwezig zijn. We hopen weer op een plaats in de top 10. Kom hem allen aanmoedigen!!! Tot donderdag.

No Comments

Geef een reactie