Een zware wedstrijd voor Tom Engelen in St. Isidorushoeve

Met een 12e plaats totaal was het nog een goed resultaat, waardoor de inspanningen van Tom toch nog werden beloond.

Tom had zaterdag meegereden met een clubwedstrijd bij Salz maar was hier in de eerste manche hard ten val gekomen. Hierdoor kon hij vandaag nauwelijks zijn elleboog bewegen, die ook heel dik en blauw was geworden.

Tijdtraining
Tom had veel last en kon niet het tempo vinden dat hij normaal zo makkelijk rijdt. Hierdoor kwam hij niet verder dan een 29e trainingstijd.

Eerste Manche
Gelukkig nog net aan het hek. Tom had een paar paracetamolletjes ingenomen en wou er maar wat graag tegenaan. De start was prima!!! Direct bij de eerste tien. Maar na een paar ronden kreeg Tom het toch weer moeilijk en moest een aantal plaatsen afstaan. Toen het einde van de wedstrijd naderde kon hij toch het tempo weer opvoeren en nog een aantal plaatsen terugpakken. Resultaat: 11e.

Tweede Manche
Nu een mindere start helaas en Tom kwam met een aantal rijders in de eerste bocht ten val. Balen. Als laatste kon Tom vertrekken. Met een zware inhaalrace, wist hij toch nog terug te rijden naar de 16e plek.

Totaal van de dag: 12e

In de tussenstand voor het NK is Tom nu zijn top 10 plaats kwijt en staat hij 11de. Hierdoor verliest hij het recht op kwalificatie voor de ONK en dat is met Rhenen in het vooruitzicht best balen. Volgende week staat Varsseveld op het programma. Hier heeft hij pas laten zien hard te kunnen rijden dus wie weet kan hij dan nog iets goedmaken!

No Comments

Geef een reactie