Top 5 voor Max Engelen KNMV in Delfzijl

Met twee spannende manches, waarvan de 1e een inhaalrace en de 2e een mooie strijd om de 3e plaats was, kunnen we dit toch een zeer geslaagde dag noemen.

Het is wel een pokke eind rijden helemaal naar het einde van Nederland, maar dan heb je ook wel een hele fraaie baan te pakken die ook nog eens een keer super mooi erbij lag! Daar was de afgelopen tijd heel wat werk aan verricht. ’s Nachts had het voor het eerst sinds lange tijd weer eens lekker geregend wat nog beter was voor de baan.

Max had nog wel zo zijn bedenkingen bij de baan, die toch wel heel snel en hard was met een paar lastige springschansen. Dus we moesten het maar afwachten.

De tijdtraining:
Max mocht als 5e oprijden en weet al snel een lekker tempo te vinden. Na twee ronden wordt het bord voor de tijdtraining neergezet en Max die als tweede doorkomt heeft een keer mazzel dat op het goeie moment de tijdtraining begint. Max heeft mooi vrij baan en zet direct aan voor een goede tijd. Nadat hij weer over start/finish komt blijkt dat ze pas na hem de computer hebben gestart en Max dus nog helemaal geen tijd had neergezet. Ongelofelijk wat een blunder van de wedstrijdleiding. Gelukkig wordt hij in zijn tweede ronde nog niet al te veel gehinderd door langzamere deelnemers en kan hij nu ook nog een goede tijd neerzetten. Direct goed voor de 3e plaats. Maar hij kwam nu in de drukte en wist nog wel een paar maal goed in de buurt van zijn snelste tijd te komen maar niet meer te verbeteren. Lang bleef hij op de 4e plaats staan, maar in de laatste ronden was Rene toch nog net sneller. 5e dus! Niet verkeerd op een harde baan.

De eerste manche:
Mooi plekje aan het hek. Maar Max was net een fractie te laat weg over het hek. Hierdoor kwam hij knel te zitten en moest zich noodgedwongen iets terug laten zakken. Rond de 14e plaats ging hij door de eerste bocht. Nou nu aan de bak. Max besloot ook niet af te wachten en gelijk veel risico te nemen. Hierdoor ging het al direct in de tweede bocht fout. Max ging op zijn gezicht. Hij viel midden op de baan en vervolgens kon hij zijn motor niet oprapen omdat iedereen hem aan alle kanten rakelings voorbij reed. Dan maar wachten. Toen iedereen voorbij was pakte hij zijn motor en hij leek wel ontketend. Heel hard reed hij rond. Na de tweede ronde lag hij al op de 22e plaats en in de 3e ronde was hij alweer 7 plaatsen verder. De ronde erna weer 3. En zo reed hij de top 10 binnen. Maar nu moest er echt voor elk plekje gevochten worden en de afstanden tussen de rijders waren groot. Toch wist Max het gat iedere keer weer goed dicht te rijden. Zo wist hij uiteindelijk toch nog op een verdienstelijke 7e plaats over de finish te komen. De tijden vooral op het eind waren net zo snel als van de kopmannen. Er zit dus meer in.

De tweede manche:
De start moet gewoon beter. Het hek valt en Max is nu goed weg maar wordt toch weer voorbij gereden door Dani naast hem, die kopstart pakt. Hierdoor wordt Max weer iets ingesloten en moet hij flink in de rem voor de eerste bocht. Toch zit hij nog net bij de eerste tien. In de eerste ronde wist hij direct een paar plaatsen te pakken en kwam als 7e door. In de tweede ronde wist hij nog 2 plaatsen heel mooi te pakken. Zo kwam hij op de 5e plaats in een treintje achter de 2e man. Een aantal ronden bleef het op deze manier rondgaan, maar toen wist de 2e man zich los te maken en 3e man liep nu ook weg. Max bleef maar achter de 4e man zitten en probeerde alles om hem in te halen. Plotseling was de kopman weg. (Mechanisch probleem bleek later). Hierdoor schoof Max door naar de vierde plaats. Hij was duidelijk sneller dan de man voor hem maar het lukte hem maar niet om er voorbij te komen. Alles op alles. Max nam veel risico, want de afstand naar de 5e man was groot. Maar het lukte maar niet. Ondertussen reden ze wel hard terug naar de 2e man. Eindelijk met veel risico is Max er voorbij! Helaas kwam hij hierdoor in een verkeerd spoor waardoor hij weer snel zijn 3e plek kwijt was. Jammer, maar toch een mooie 4e plaats.

Totaal van de dag: 5e.

Er had vandaag zeker meer ingezeten en Max heeft veel geleerd. We verheugen ons al op de volgende wedstrijden.

In de tussenstand voor het Nederlands Kampioenschap stijgt Max nu weer een plaatsje naar de 5e plaats.

One Comment

  1. hoi tom en max

    ik volg jullie in de uitslagen ik vind dat jullie het erg goed doen ga zo door helemaal top

    gr wilfred zijerveld

    1

Geef een reactie