Een 14e plaats voor Tom Engelen bij KNMV Nationalen Hummelo

Met een wisselend resultaat in de manches heeft Tom toch weer flink wat punten binnengehaald om zo te proberen zijn mooie plaats in de tussenstand voor het NK te handhaven.

Lang geleden was het al weer dat Tom in Hummelo had gereden. Het was een soort nieuwe kennismaking.

Tijdtraining:
Dit blijft bij de Nationalen een lastig punt omdat er veel rijders goed kunnen tijdrijden. Niet bepaald Tom zijn sterkste punt. Toch een redelijke plaats: 21e.

Eerste manche:
Hierdoor toch een plaats aan hek, maar niet zo heel makkelijk. De start was dan ook niet erg goed. Als 26e komt Tom de eerst ronde door. Vervolgens werkt hij zich ronde na ronde naar voren. Maar het gaat niet makkelijk. Er worden mooie duels uitgevochten en bij het ingaan van de laatste ronde ligt hij op een 15e plaats. Door een langzame achterblijver moest Tom uitwijken en schiet hij over de wal en komt zo buiten de baan terecht. Dit kost helaas twee plaatsen waardoor hij als 17e over de finish komt.

Tweede manche:
Start was nu iets beter en Tom lijkt nu beter met de snellere mannen mee te kunnen. Hierdoor weet hij weer mooie duels te winnen maar helaas moest hij ook soms zijn meerdere erkennen. Na een zware wedstrijd komt Tom op een 12e plaats over de finish.

Totaal van de dag: 14e

In de tussenstand voor het NK van de MX2 Nationalen weet Tom zijn mooie 10e plaats te handhaven. Volgende week gaat de strijd verder in St. Isidorushoeve.

No Comments

Geef een reactie