Tom Engelen nadert top 20 bij ONK Heerde

Eerst de spanning van de kwalificatie en dan twee lange manches in de broeierige warmte. Tom reed zich drie keer helemaal kapot, maar kreeg gelukkig zeker loon naar werken.

De baan lag er ondanks de lange droogte en de warmte van vandaag prima bij. MSV-NOV uit Heerde had er vele uurtjes en heel wat liters sproeiwater aan besteed. Tom had er veel zin in om na Varsseveld zich voor de tweede keer voor een ONK te kwalificeren. Vorige week was hem nl. erg goed bevallen.

Tijdtraining:
Natuurlijk kent Tom de baan wel goed en dat is zeker een voordeel. Dus heeft Tom toch behoorlijk vertrouwen dat de kwalificatie goed zal uitpakken. Tijdens het vrije gedeelte van de training gaat Tom lekker rond en kan hij met op papier veel snellere mannen makkelijk mee. Toen de daadwerkelijke tijdtraining inging, zette Tom direct goed aan en wist al snel een hele goede ronde neer te zetten. Op dat moment goed voor een 16e tijd. Maar Tom was zich er heel goed van bewust dat de meeste rijders nog een snelle tijd moesten neerzetten. Tom probeerde dan ook direct om zijn tijd scherper te zetten. Kwam nog even binnen om te drinken en zette weer aan. Op enkele honderdsten wist hij een paar keer zijn eerste snelle tijd te evenaren. Maar verbeteren zat er niet meer in. Daardoor bleven er rijders onder zijn tijd doorduiken. Maar geen reden tot zorg omdat het gat met de 40e man toch nog vrij groot was. En dat klopte ook. Uiteindelijk bleek zijn eerste ronde goed voor de 36e plaats. Super. Weer gekwalificeerd!

Eerste Manche:
Hele slechte start. Maar dat is ook erg lastig vanaf de tweede startrij met daarbij behoorlijk wat stof. Tom weet echter al snel een goed ritme te vinden en rijdt heel gecontroleerd rond. Hierdoor weet hij af en toe toch mooi een plaatsje op te klimmen. Het was warm en veel rijders hadden het zwaar. Sommigen maakten een foutje hierdoor waar Tom van kon profiteren. Tom wist ondanks zijn enorme inspanning toch mooi constante tijden neer te zetten. Na 30 minuten en twee ronden wist hij op een prima 27e plaats over de finish te komen.

Tweede Manche:
Weer lastig die start, maar toch heel handig langs wat kleine valpartijtjes en daardoor werd Tom meegezogen met een aantal snelle mannen. Uiteraard kreeg hij gelijk druk van de rijders achter hem die aan een inhaalrace bezig waren. Een mooie strijd ontstond maar Tom bleef prima constante tijden rijden. Hierdoor kon hij mooi doorrijden en steeds verder naar voren komen. Het was zwaar en warm maar juist hierdoor kon Tom laten zien wat hij waard was. Op een ongelofelijke 23e plaats komt hij over de finish. Wie had dat verwacht??? Tom als 1e jaars Nationaal rijder weet hierdoor zelfs bijna ONK punten te scoren. Hij was zelfs 3e van de nationale rijders.

Totaal van de dag: 26e!

Hopelijk mag Tom het op Hemelvaartsdag in Rhenen nog eens proberen.

No Comments

Geef een reactie