Goed resultaat voor Max Engelen tijdens ONK in Heerde

Max had veel zin in Heerde. Toch een baan die hij goed kent en Max zit ook nog eens goed in zijn vel. Dus waren de verwachtingen ook best hoog.

In Heerde heeft Max veel goede herinneringen en ook vandaag ziet alles er weer prima uit. De Buitenhuis Yamaha was er helemaal klaar voor. De baan lag er super bij en het weer was ook lekker warm.

Tijdtraining:
Na de starttraining, kon Max als een van de eersten aan de vrije training beginnen. Het plezier van het rijden spatte er vanaf. Max reed rond alsof hij een show moest geven. Niemand kon hem bijhouden en hij zette dan ook veruit de snelste tijd neer. Maar dat is allemaal erg leuk. Het is echter van geen enkele waarde. Het gaat erom om het snelste te zijn tijdens de officiele tijdtraining. Maar ook dat lijkt goed te gaan. Max weet vrij snel een goede tijd neer te zetten. Lang was deze tijd goed voor de 3e plaats. Prima. Maar Max kan zijn tijd zelf niet meer verbeteren, maar ondertussen zijn er toch andere rijders die net iets sneller zijn dan Max. Het zit allemaal heel dicht bij elkaar, maar de tijd is dan goed voor een 8e plaats.

Eerste Manche:
Prima plek aan het hek. Maar Max komt niet goed weg bij het hek en wordt hierdoor ingesloten. Bij de laatste helft komt Max door de eerste bocht. Nu naar voren rijden. Maar nog geen honderd meter verder gaat het al mis als Max tussen twee rijders door wil. De twee rijders gaan naar elkaar toe en zo wordt Max “gesandwiched”. Alle drie de rijders komen ten val. Max had de pech dat zijn motor helemaal onderop lag. Hierdoor moest hij wachten totdat de anderen hun motor recht hadden gezet voordat hij zijn motor kon oppakken. Veruit als laatste kon Max vervolgens aan zijn eerste manche beginnen. Max reed hard, heel hard. Met veel risico reed hij terug naar de groep rijders ver voor hem. Met veel energie begon hij in te halen. Prachtig. Max maakte veel plaatsen goed. Maar vooraan waren ze natuurlijk al heel ver weg. Uiteindelijk kwam hij niet verder dan een 12e plaats. Dit was erg teleurstellend voor Max, zeker toen hij hoorde dat hij de laatste ronden net zo hard reed als de kopgroep.

Tweede Manche:
Nu moest in ieder geval de start beter. Gelukkig was de start ook veel beter. Nu als 15e door de eerste bocht. Niet verkeerd. Nog in de eerste ronde weet Max naar de 12e plaats te rijden. Nu wordt het echter lastiger. Deze rijders laten zich niet zo maar inhalen. Max moet soms grote risico’s nemen maar weet zo wel naar de 8e plaats te rijden. Hier probeerde hij naar de 7e plaats te rijden maar dit duurde meer dan 3 ronden voordat dit lukte. Daarnaast was in de tussentijd de rijder op de 3e plaats ten val gekomen en dus schoof Max ook zo nog een plekje op naar de 6e plaats. Nog steeds was hij aan het jagen op de rijders voor hem. Max wist de 5e plaats over te nemen en reed zelfs naar de 4e plek! Naar de 3e man was nog heel ver, maar Max reed hard en wist net voor de laatste ronde aan te sluiten bij de 3e man. Deze schrok zichtbaar dat hij Max in een keer aan zijn wiel had. Max probeerde van alles om nog voorbij te komen, maar uiteindelijk lukte dat net niet. Maar geweldig, een mooie 4e plaats!

Totaal van de dag: 6e.

In de tussenstand voor het Open Nederlands Kampioenschap staat Max nu op een 6e plaats, met nog drie wedstrijden te gaan. De volgende ONK wedstrijd vindt plaats op Hemelvaartsdag in Rhenen.

No Comments

Geef een reactie