Max Engelen pakt een top 10 plaats bij het ONK in Varsseveld

Met een 13e en 8e plaats in de manches wist hij in dit sterke internationale deelnemersveld op een totaal 9e plaats te eindigen.

De organisatie in Varsseveld had de baan meer dan uitstekend geprepareerd. De ondergrond is on-Nederlands hard. De baan was heel snel en de regelmatige lezers weten dat Max hier niet zo goed voor de dag komt als op een echte zandbaan. Maar gelukkig hadden we de afgelopen weken getraind op wat hardere banen.

Tijdtraining:
Na het gebruikelijke starttraining ritueel worden de rijders over de baan losgelaten. Het is goed te zien dat Max moet wennen aan de harde ondergrond en vreemde bochten in het circuit. Maar goed daar is de vrije training voor. Daarna begon de officiele tijdtraining en Max kan maar geen snelle tijd neerzetten. Na 3 ronden lukt het dan toch een beetje en zet op dat moment een 10e tijd neer. Max drinkt even wat en gaat weer aan de slag, maar hij kan zijn tijd niet meer verbeteren. In de tussentijd zijn er nog een 3 rijders die onder zijn tijd doorgaan, waardoor hij de tijdtraining op een 13e plaats afsluit.

Eerste Manche:
Max was goed weg bij de start maar laat zich in de eerste bocht overdonderen waardoor hij toch in het midden van het veld aan de wedstrijd moet beginnen. Direct wordt de opmars door het veld ingezet. Ronde na ronde worden lastige tegenstanders toch ingehaald en rijdt hij door het veld hard naar voren. Rijdend op een 9e plaats komt hij helaas door een inschattingsfout ten val, waardoor hij weer opnieuw kan beginnen. Van een 18e plaats weet hij toch nog terug te rijden naar een 13e plaats.

Tweede Manche:
De start was nu beter en even leek het wel alsof hij kopstart zou pakken. Maar weer liet hij zich door wat meer ervaren mannen wegdrukken en kon hij rond een 10e plaats beginnen aan de wedstrijd. Hij kreeg te maken met een aantal snelle mannen achter hem maar ook langzamere rijders voor hem. Dit leverde hele mooie gevechten op waardoor Max toch na een paar ronden nog een plekje winst kon oppikken. Maar Max bleef jagen op de rijders voor hem en wist zo toch nog een foutje van een rijder voor hem af te straffen, waardoor hij op een 8e plek terecht kwam. Nog even zet hij zelfs de aanval in op nummer 6 en 7 voor hem, maar moegestreden en met een grote voorsprong op nummer 9 besluit hij de laatste 2 ronden het resultaat te koesteren.

Totaal van de dag: 9e.

In de stand van het Open Nederlands Kampioenschap handhaaft Max zijn mooie 7e plaats.

De strijd gaat volgende week verder in Heerde.

No Comments

Geef een reactie