Tom Engelen 1e bij clubwedstrijd SALZ

Met een mooie wedstrijd heeft Tom beide manches in de MX2A op zijn naam geschreven op het stoffige circuit van MSV SALZ.

De baan lag er prachtig bij. Wel een beetje droog waardoor hij een heel ander karakter kreeg dan normaal.

Tijdtraining:
Tom gaat goed rond en rijdt niet gek veel langzamer dan de 2 snelle MX1 mannen. Tom zet dan ook de 1e tijd neer bij de MX2 en de 3e tijd totaal.

1e Manche:
Niet zo heel goed weg bij het hek, waardoor hij eerst wat werk aan de winkel heeft om naar voren te rijden. Maar na iets meer dan 1 ronde rijdt hij al weer aan de leiding van de MX2. Als vervolgens een van de twee snelle MX1 mannen een foutje maakt kan Tom zelfs de 2e plaats totaal overnemen. Toch ieders, maar vooral zijn eigen verbazing, ziet hij vervolgens dat hij steeds dichter bij de kopman (Vince) komt. Tom rijdt zelfs naar zijn achterwiel, maar Vince is niet van plan om zich zo maar in te laten halen. Tom wordt hierdoor opgehouden en de andere MX1 man kan zo weer dichterbij komen. Dan kan Tom eindelijk voorbij en neemt de kop over. Maar dat duurt helaas niet lang want hij wordt door de andere MX1 man weer ingehaald. Tom kan wel de 2e plaats totaal behouden en wordt in deze enerverende 1e manche uiteraard 1e bij de MX2.

2e Manche:
Weer niet zo’n goede start, maar geen risico en toch zit Tom weer heel snel in leidende positie van de MX2. Tom rijdt heel netjes en op goed tempo, maar de MX1 mannen zitten al te ver weg en rijden ook harder waardoor Tom eenzaam zijn wedstrijd rijdt en deze manche ook weer wint in de MX2 klasse.

Totaal van de dag: 1e

Tom staat uiteraard na de overwinning van alle 4 de gereden manches 1e in de tussenstand voor de club.

Morgen staat de KNMV Nationalen in Veendam op het programma.

No Comments

Geef een reactie