Max Engelen rijdt en wint 1 manche bij clubwedstrijd SALZ

Met veel plezier rijdt Max Engelen altijd de clubwedstrijden op SALZ, maar door de samenvoeging van de 85cc met de damesklasse is dit plezier wel verdwenen.

Tijdtraining:
Max neemt de tijdtraining niet erg serieus en komt dan ook veel te laat de fuik in rijden waar het inmiddels overvol staat met 85cc en dames. Hierdoor moet hij voor de tijdtraining de eerste ronden eerst naar ruimte zoeken om een tijd neer te kunnen zetten. Het was dan ook ongelofelijk dat hij nog bijna (op 7 duizendste..) de snelste tijd neer kon zetten.

1e Manche:
Max wou eens een keer een andere kant van het starthek uitproberen, maar dit pakte niet heel erg goed uit. Max kwam daardoor midden in het veld terecht. Hij maakte veel plaatsen goed in de 1e stuk van de wedstrijd om zo al snel achter zijn maatje Rowin terecht te komen. Toen Max zag dat Rowin uit een spoor schoot probeerde Max hem direct binnendoor in te halen maar helaas kwamen beiden met elkaar hard in aanraking en kwamen beiden bovenop elkaar in het zand terecht. Max onderop met twee motors en Rowin bovenop zich. Het duurde dan ook behoorlijk lang voordat Max zijn weg weer kon vervolgen. Maar toen hij weer op gang kwam reed hij hard door het veld naar voren toe. Hierbij ontstonden vaak hele gevaarlijke situaties omdat het snelheidsverschil wel erg groot is met de meeste dames. Uiteraard is dit ook met sommige 85’s het geval, maar doordat het nu veel drukker is, nemen de risico’s enorm toe. Max kon toch nog deze 1e manche op zijn naam schrijven.

Gezien het feit dat er een belangrijke KNMV wedstrijd in Budel voor morgen op het programma staat besluiten we de tweede manche Max niet te laten rijden.

Wij hopen dat deze samenvoeging bij SALZ iets eenmaligs is geweest. Niet alleen voor Max, maar ook omdat de charme van een aparte Damesklasse zo verloren gaat.

Op naar Budel!

No Comments

Geef een reactie