Max Engelen 2e bij KNMV Budel!

Met een 4e plaats en een overwinning in de tweede manche heeft Max zijn visitekaartje afgegeven in Budel.

Met de afwezigheid van 3 snelle mannen (ADAC en EK) moest Max na zijn 4e plaats vorige week, waar deze mannen nog voor hem zaten, nu goed voorin kunnen rijden. Zeker omdat Budel een van zijn favoriete banen is.

Zo droog hadden we Budel nog niet meegemaakt. Er was vooraan wel goed gesproeid, maar op de meeste plaatsen leek het wel de Parijs-Dakar.

Tijdtraining:
Max ging hard van start maar het leek alsof hij elke ronde iets langzamer ging rijden. Het ging niet echt lekker. Bij de eerste ronde kwam hij door op een 8e tijd. Gelukkig wist hij daarna wel zijn tijd te verbeteren en zo een 4e tijd er uit te persen. Maar toch was dit niet wat hij voor ogen had. We besloten voor de 1e manche toch maar een schoepenband er op te gooien.

1e Manche:
Bij het vallen van het hek komt Max niet goed weg. Rond de 19e plaats moet Max aan de wedstrijd beginnen. Balen. Vooraan rijden de eerste mannen al hard weg van de rest. Max baant zich een weg naar voren. Als 7e komt hij toch in de 1e ronde al door. Je ziet Max gewoon keihard werken op de motor. Alles doet hij eraan om de snelheid op de zware baan zo hoog mogelijk te houden. Rijdend op een 5e plaats komt hij zijn grote concurrent van vorig jaar tegen, die dit jaar een stapje terug heeft gedaan, maar vastbesloten is om Max niet voorbij te laten. Er ontstaat weer een gevecht wat sterk doet denken aan vorig jaar. Dit duurt helaas twee ronden. Dan ziet Max kans toch in te halen en rijdt hij direct hard weg. De drie rijders voor hem zijn al flink ver weg. Des te groter is de verbazing als we zien dat Max het gat snel dicht rijdt. Hij sluit aan en doet alle moeite om hun in te halen. Hij weet heel even zelfs de 3e plaats te pakken maar komt hierdoor ook bijna ten val. Max komt er niet meer voorbij en moet genoegen nemen met de 4e plaats. Max is helemaal kapot en baalt als een stekker.

2e Manche:
De start moest beter. En dat is nu het geval. Als 5e de eerste bocht door! Het is nog steeds geen kopstart, maar wel een hele verbetering. Helaas komt hij weer achter zijn concurrent van vorig jaar terecht. Maar gelukkig kan hij er nu veel sneller mee afrekenen. Hoewel ze daarvoor al een stuk weg zijn, rijdt Max er hard naar toe. Hij pakt snel de 3e plaats. Daarna moet ook de man op de tweede plaats er aan geloven. Max rijdt nu hard naar de kopman (die ook de 1e manche had gewonnen) toe. Die ziet Max komen en maakt vervolgens een foutje. Max profiteert direct en pakt de leiding!!! Wawwww, voor het eerst bij de 85cc grote wielen rijdt Max aan de leiding. Max voert het tempo nog verder op. De tweede man zet alles op alles om Max bij te houden en kan ook op zo’n 4 seconden volgen. Het tempo is echter heel hoog. Max zet meer dan het halve veld op 1 of 2 ronden en rijdt in de laatste ronde zelfs nog verder weg bij de 2e man om zo veilig zijn eerste manche overwinning van dit seizoen binnen te halen. Dolblij en opgelucht komt Max met beide armen omhoog als winnaar over de finish.

Het verschil met de eerste manche is groot. Max rijdt het zelfde aantal ronden over een zwaardere baan bijna een halve minuut sneller dan de winnaar van de eerste manche!

Totaal van de dag: 2e.

In de tussenstand voor het Nederlands Kampioenschap blijft Max op een 6e plaats staan, maar het verschil is klein geworden met de rijders voor hem.

De eerst volgende wedstrijd voor de KNMV is in het kader van het ONK en vindt plaats op 1 mei in Varsseveld.

No Comments

Geef een reactie