Kevin Buitenhuis 2e tijdens clubwedstrijd SALZ

Met twee keer een 2e plaats tijdens de manches pakte Kevin vandaag weer veel punten voor het clubkampioenschap.

Kevin zijn favoriete baan lag er heel anders bij. Droog, zelfs stoffig, snel en met hier en daar aparte aanpassingen aan de baan. Kevin kreeg hier op een bijzondere manier nog mee te maken.

Tijdtraining:
Kevin gaat lekker tijdens de tijdtraining. Het is mooi om te zien hoe soepel de Buitenhuis KTM loopt. Stil en toch erg sterk. Hier moeten alle motors naar toe. Opvallend is het snelheidsverschil tussen de eerste twee rijders en de andere rijders. Ze moesten het dus tussen hun twee uitvechten. Kevin was net iets langzamer dan Damian, waardoor hij genoegen moest nemen met een 2e plaats in deze tijdtraining.

1e Manche:
Goede start van Kevin! Maar Damian kan toch snel de kop pakken en Kevin zet alles op alles om Damian te volgen. Maar helaas gaat het bij een van de veranderingen in de baan flink fout. Hij slaat een aantal malen flink over de kop waarbij zijn motor ver weg wordt geslingerd. Wat een klap! Na de eerste schrik voelt Kevin flinke pijn maar beseft dat hij toch nog verder moet om zijn 2e plaats veilig te stellen. Ondanks de hevige pijn rijdt Kevin verder en weet zo op de 2e plaats binnen te komen.
Daarna direct na de EHBO waar toch duidelijk werd dat hij gelukkig niks had gebroken, maar wel zijn pols flink had bezeerd. Hij moest er nog even over denken of hij wel de 2e manche wou rijden.

2e Manche:
Kevin wou toch echt rijden. Ondanks de geblesseerde pols ging hij van start. Maar het deed wel erg zeer, dus op halve kracht kon hij toch nog eenvoudig de punten voor het clubkampioenschap veilig stellen en zo weer de 2e plaats pakken.

Kevin hoopt dat zijn blessure snel beter is zodat hij weer goed kan presteren bij zijn volgende KNMV wedstrijd op Koninginnedag in Lierop.

Totaal van de dag 2e.

In de tussenstand voor het clubkampioenschap staat Kevin 2e.

One Comment

 1. Hoi Kevin

  Voor ons was je altijd al een echte motocross bikkel en vooral omdat je altijd zo
  goed je best doet bij Ed met conditie trainen.(en je mx trainers)
  Maar zaterdag stapte je effe op het verkeerde moment van je motor want die stond nog niet stil,en als een echte mx bikkel stapte je toch weer op en reed
  super naar twee keer twee dus top menneke.

  En je gaat alweer een stap harder dan vorig jaar zeg dus goed volhouden en vooral plezier hebben..

  Suc6 en we gaan je weer zien.

  Hans #75 en Trudy

  1

Geef een reactie