Goed resultaat en pech voor Tom Engelen bij KNMV Nationaal Veendam

Met een goede tijdtraining en een prima 1e manche moest Tom het vandaag doen in Veendam. Tijdens de 2e manche kwam hij zwaar ten val waarbij hij samen met zijn motor tot overmaat van ramp in een diepe sloot vol water naast de baan terecht kwam.

De laatste keer dat Tom hier een wedstrijd had gereden (KNMV Jeugd) had hij deze nog gewonnen. Dat Tom hier lekker kan rijden is dus duidelijk.

Tijdtraining:
Tom proeft even aan de baan, en kan vervolgens snel zijn draai vinden op het lastige technische circuit. Al vrij snel zet hij goede tijden neer. Steeds sneller en dit komt uiteindelijk neer op een goede 8e tijd.

Eerste Manche:
Door de goede tijd kan Tom een mooie plek aan het hek zoeken. Toch niet helemaal een goede start waardoor hij rond de 20e plaats aan de wedstrijd begint. Tom rijdt op de smalle baan steeds verder naar voren. Maar rijdend op de 14e plek springt hij bij een andere rijder in het achterwiel en komt hierdoor ten val. Snel staat hij weer op en kan zijn Buitenhuis Yamaha weer snel aantrappen en zijn weg vervolgen. Helaas heeft dit heel wat plaatsen gekost. Opnieuw begint Tom naar voren te rijden en rijdt zo zelfs de top 10 binnen. Als 9e komt hij over de finish. Jammer dat hij even viel want dan had hij zelfs top 5 kunnen rijden…

Tweede Manche:
Tom wist ook dat er meer in zat. De start was nu beter en al snel komt hij als 11e door. Echter bij een poging de later 3e man in te halen gaat het fout en verliest hij op een lastige knippensectie de controle over het stuur en gaat over de kop hard schuin van een schans af. Hierdoor komt hij enkele meters lager in het water van een diepe sloot terecht. Zijn motor verdwijnt helemaal onder water (alleen een stukje van de demper was nog zichtbaar…) en Tom komt met zijn hoofd in het water terecht terwijl zijn benen naar boven liggen. Gelukkig komt Tom er vanaf met enkele flinke schaaf en snijwonden, maar de motor valt niet meer uit het water te trekken met gewone spierkracht. Na afloop van de manche moest deze door een shovel uit de sloot worden getrokken.
Geen resultaat dus…

 

In de tussenstand voor het Nederlands Kampioenschap MX2 Nationaal verliest Tom 2 plaatsen en staat hij nu 10e.

One Comment

 1. Hallo Tom

  Wat erg maar gelukkig ben jij er goed vanaf gekomen.
  En daar ben ik heel erg blij mee hoor.
  Die Mama fotograaf heeft wel mooie foto’s gemaakt he.
  En vallen de schrammen een beetje mee,ik hoop van wel
  Maarja je bent een bikkel he Tom.
  Nou de gr. van opa en oma xxxxxx

  1

Geef een reactie