Top 10 voor Kevin Buitenhuis bij KNMV Gemert

Met een 9e plaats totaal heeft Kevin vandaag weer laten zien dat er rekening met hem moet worden gehouden bij de KNMV 65cc grote wielen.

Het was zomer in Gemert! Met een temperatuur van 20 graden en lange tijd zonder regen moest er zelfs worden gesproeid!

Tijdtraining:
Kevin ging goed van start, maar tijdens de eerste ronde van de echte tijdtraining kwam Kevin de pits binnenrijden om van motor te wisselen. Kevin vond dat zijn trainingsmotor sneller was dan zijn wedstrijdmotor en wou toch proberen om daar de snelste tijd mee neer te zetten. Het lukte hem om een prima 9e tijd neer te zetten. Een goede uitgangspositie voor een mooie wedstrijd.

1e Manche:
Kevin is iets te laat weg bij het hek. Maar dankzij de snelle Buitenhuis KTM komt hij snel naar voren. Aan het einde van het startveld is het dringen en komt Kevin in de verdrukking waardoor hij samen met een andere rijder ten val komt. Balen. Nu kan hij pas als laatste weg en moet zich tussen de 35 andere rijders een weg naar voren gaan banen. Dit doet hij direct voortvarend en weet zo al na 1 ronde als 22e door te komen. Na twee ronden al op een 17e plaats. Daarna werd er elke ronde wel een plaatsje winst geboekt en kon Kevin zo toch nog op een 12e plaats binnenkomen.

2e Manche:
Nu had Kevin een andere strategie. Hij kon mooi aan de binnenkant mee door de eerste bocht en kon direct als 7e aan de wedstrijd beginnen. Heel goed! Kevin hield goed het tempo hoog en maakte het rijders achter hem lastig om hem in te halen. Zelf pakte hij ook nog rijders voor hem, waardoor hij zelfs opklom naar de 6e plaats. Hij werd weer ingehaald en kwam weer als 7e door. Doordat hij goed tempo bleef houden werd elk foutje van een rijder voor hem goed afgestraft en hij wist zo als 6e over de finish te komen.

Totaal van de dag: 9e!

In de stand voor het NK 65cc grote wielen stijgt Kevin naar de 8e plaats.

No Comments

Geef een reactie