Tegenslag voor Tom bij MON in Zijtaart

Hoewel Tom samen met de winnaar veruit het snelste was, kon dit niet in resultaat worden omgezet.

Het is natuurlijk wel grappig om nog met de MON Jeugd mee te rijden terwijl Tom bij de KNMV Nationalen ook van zich doet spreken. Maar het wordt hem daarom nog niet gemakkelijk gemaakt.

Eerste Manche:
Omdat de rijders bij de MON op basis van de stand in het kampioenschap naar het hek mogen rijden en Tom nog geen wedstrijd voor de MON dit jaar had gereden, mocht hij pas als een van de laatsten oprijden naar het hek. Hierdoor werd hij helemaal aan de rechterkant van het hek gezet, terwijl de bocht linksaf is. Dat dit een probleem is bleek wel tijdens zijn start. Hoewel hij goed weg was over het hek kon hij niet linksaf omdat heel veel rijders die links van hem stonden in de bocht rechtdoor schoten. Helemaal boven in de wal probeerde hij de rijders te ontwijken. Hij kwam hierdoor pas op de 24e plaats door na de eerste ronde. Het was een drukte van belang op deze smalle baan met weinig ruimte om in te halen. Daarnaast was het snelheidsverschil wel erg groot. Tom reed dan ook snel naar voren en reed al snel de top 10 binnen op jacht naar de kop. Plotseling ging het tempo omlaag en gleed hij overal weg. Nog eens een keer kijken. Ja hoor een lekke achterband die ook nog eens helemaal van de velg liep. Tom bleef er mee door rijden (en springen…) maar moest even later toch opgeven.

Tweede Manche:
Weer als laatste oprijden maar Tom was nu niet van plan om weer vanaf de verkeerde kant te starten. Dus dan maar tweede rij aan de binnenkant. Helaas bleek hij nu twee verkeerde rijders gekozen te hebben om achter te gaan staan. Deze kwamen namelijk amper op gang toen het hek viel. Tom moest weer wachten en weer achteraan sluiten. Tom zette direct de inhaalacties in en nam veel risico maar vloog zo heel wat rijders voorbij. Rijdend op de 11e plaats nam hij weer veel risico bij het inhalen, maar ditmaal net iets te veel. Hij kon zijn motor niet meer houden en ging in het warme stoffige zand. Doordat de motor even ondersteboven lag, kreeg hij hem niet zo makkelijk gestart. Iedereen voorbij… Als allerlaatste weer beginnen. Het leek onbegonnen werk. Maar Tom reed heel hard. Net zo snel als de kopman die vrij baan had reed Tom tussen alle langzame rijders door. Omdat hij maar weinig tijd had moest hij flink aan de bak. Ongelofelijk dat hij zo toch nog terug kon rijden naar de vijfde plek waarbij hij ook nog vlak achter de nummer drie en vier terecht kwam.

Hoewel niet vertaald in resultaat heeft Tom wel laten zien dat hij ook op dit soort banen nog prima uit de voeten kan. Maar Tom heeft veel zin in de volgende MON wedstrijd…

No Comments

Geef een reactie