4e Plaats Max Engelen bij KNMV Gemert

Na de teleurstelling bij de KNMV in Leusden, was Max er vandaag op gebrand om een en ander recht te zetten. En dat zou lukken!

Gemert is een van de banen waar Max erg van houdt. Veel springen, technisch en ook nog zwaar. De baan moest zelfs gesproeid worden vanwege de droogte en het prachtige warme weer. Max had er veel zin in.

Tijdtraining:
Door de grote opkomst weer twee groepen 85cc. Max mocht in groep 2 starten. Hoewel hij pas als 5e mocht beginnen kwam hij al snel als 3e door. Samen met Freek gingen ze aan de slag om een goed resultaat neer te zetten. Helaas zijn ze zo snel dat ze hierdoor ook net te snel zijn voor de tijdtraining die precies achter Max begint. Maar Max kan zich goed aan Freek optrekken en rijdt snel rond. Echter net voor het finish wordt Max gehinderd door een achterblijver en moet hij in de remmen. Weg goede tijd en zo kwam hij op de 5e plaats. Nu wordt het al lastiger omdat er veel meer langzamere rijders op de baan voor hem zijn. Toch perst hij er nog een snellere ronde uit, goed voor een 3e plaats. Deze tijd bleek ook veel sneller dan de 3e tijd uit de andere groep dus dat gaf Max een goed gevoel.

1e Manche:
De start is lastig in Gemert. Dat merkte zelfs Herlings tijdens de ONK dit jaar. Een scherpe bocht terug. Hier moet je goed vooraan zitten. Het vallen van het hek laat lang op zich wachten. Hierdoor moest Max in de remmen en precies toen viel het wel. Slecht weg en pas op de 19e plek kwam hij door de eerste bocht. Vooraan waren de goede starters al snel weg en bouwden hun voorsprong op! Max moest zich nu een weg naar voren banen. Hij pakte rijder na rijder soms met veel risico. Maar met mooi gecontroleerd stuurwerk wist hij de 5e plaats in handen te krijgen. De rijder op de 4e plaats was echter te ver weg om nog in te halen en zo moest Max toch tevreden zijn met de 5e plaats. Jammer want de snelheid zeker in de laatste ronden was goed genoeg om mee te strijden vooraan.

2e Manche:
De start moest beter. Maar Max mist weer de start. In de eerste bocht maakt hij echter veel goed en bij het ingaan van het bos komt hij al als 9e door. Snel maakt hij nog een paar plaatsen goed en komt zo al snel als 5e door! Max rijdt super en gaat de strijd aan met de rijder voor hem. Deze is langzamer maar Max heeft veel ronden nodig om hem voorbij te komen en mist hierdoor de aansluiting naar de eerste drie rijders. Toen hij in de voorlaatste ronde toch met een riskante inhaalactie eindelijk voorbij komt kan hij direct grote afstand nemen en rijdt zelfs nog hard naar de 3e man toe die net nog te ver weg bleek. Maar nu als 4e over de finish!

Totaal van de dag: 4e. Eerste beker voor Max bij de KNMV 85cc grote wielen! En dat al in zijn 3e wedstrijd in zijn eerste jaar grote wielen.

In de stand voor het NK KNMV 85cc gr. wielen stijgt Max van de 10e naar de 6e plaats!

No Comments

Geef een reactie