Erik Eggens in het 2011 ONK MX2 op Yamaha

Erik Eggens gaat met sponsoring van Buitenhuis Racing en Yamaha Motor Nederland op zijn Yamaha YZ250F de strijd aan in het 2011 KNMV ONK MX2.

Doordat Peter Buitenhuis door alle jeugdtrainingen veel contact had met Erik Eggens viel het hem op dat het bij Eggens nog steeds behoorlijk kriebelde. De koppen werden bij elkaar gestoken en de plannen voor het Buitenhuis Racing Team stonden in korte tijd op papier. Door de gedrevenheid van Erik Eggens en Peter Buitenhuis was het voor hen dan ook niet moeilijk om voor hun team extra sponsoren te vinden.

Erik Eggens, die al een tijd bezig is met een intensief trainingsprogramma voor de jeugdcrossers uit het Buitenhuis Racing Team, heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Al in 1991 was hij Nederlands kampioen bij de 80cc grote wielen. Hoogtepunten, waaronder een derde plaats in het wereldkampioenschap 125cc, maar ook dieptepunten volgden elkaar jaar na jaar op. Totdat het in 2009 na een zware blessure tijdens het ONK in Heerde op competitief gebied even wat stiller werd rond Erik.

Ondanks dat Erik Eggens geen wedstrijden meer reed hield hij door intensieve trainingen zijn conditie op peil. De laatste maanden heeft Erik zijn conditie nog dichter naar zijn oude topniveau gebracht. Zijn technische stijl van rijden is voor velen langs de baan nog steeds geweldig om naar te kijken..

Leuk detail is dat Erik zal gaan rijden met het startnummer 77, een getal dat zowel bij Peter Buitenhuis als Erik Eggens een lange geschiedenis heeft, het is zelfs ook nog het bouwjaar van Erik.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar: Yamaha, www.yamaha-motor.eu, Peter Buitenhuis: www.buitenhuisracing.com, Jonathan Hopman: www.visserenhopman.nl, Niels Bergevoet: www.bergevoet-doetinchem.nl en Walter Hoitink: www.hoitink.com.

Klaar voor 2011. Foto met dank aan de Bakkies / www.joeymx.com

No Comments

Geef een reactie