Tom Engelen prima op dreef tijdens Wintercross Groesbeek

Tussen alle profs en semi-profs stond Tom in Groesbeek tussen de Inters aan het hek. Met een 40tig tal deelnemers van het hoogste niveau waren de verwachtingen niet hoog. We hadden een plaats bij de eerste 30 niet voor mogelijk gehouden.

Tijdens de training bleek dat Tom heel ontspannen tussen de grote mannen rond aan het rijden was en dat zijn Buitenhuis Yamaha 250 prima mee kon tussen het geweld van de 450’s en halve fabrieksmachines.

1e Manche:
Tom mocht als een van de laatsten nog een plekje aan het hek pakken. De start was direct heel goed! Prima reactie aan het hek, maar nog een beetje te veel respect voor de snelle mannen. Tom rijdt direct goed mee rond een 23e plaats. Mooi om te zien. Hij wordt nog wel ingehaald, maar hij pakt op zijn beurt ook weer een mannen die het tempo niet kunnen bijhouden. Toen hij na een paar ronden iemand op een bult voorbij wou springen gaf deze geen ruimte en kwam met Tom in aanraking, waardoor Tom handstand voorover van zijn motor af klapte. Tom zat er weer redelijk snel op maar omdat het veld nog dicht bij elkaar zat, moest hij achteraan beginnen. Het leek alsof Tom nog een tandje bij kon schakelen, want hij schroefde het tempo nog hoger op. De een na de ander werd ingehaald en in de voorlaatste ronde kwam zelfs de top 20 in zicht. Net toen hij iemand op een 450 op ronde wilde zetten, kon die zijn frustratie niet inhouden en reed vol Tom van de baan. Tom kon weer opstappen, maar had wel een paar plekken moeten prijsgeven. Op een prima 25e plek kwam hij over de finish.

2e Manche:
Wat als hij niet gevallen was de eerste manche… Dit spookte door Tom zijn hoofd. De start was weer prima en rond een 25e plaats begon hij aan de wedstrijd. Heel constant reed Tom in hoog tempo rond. Geen valpartijen, maar juist heel netjes op techniek rijdend, wist hij het een aantal gerenommeerde rijders lastig te maken en kon zelfs nog een aantal plaatsen pakken! Uiteindelijk wist hij zelfs op een 20e plaats binnen te komen.

Hier waren we allemaal erg blij mee. Tom begint zijn draai op de nieuwe Buitenhuis Yamaha duidelijk goed te vinden. Het wilde rijden begint plaats te maken voor technischer rijden. Nog twee weekjes en dan staat zijn eerste wedstrijd bij de KNMV Nationalen op het programma. Gelukkig geeft de wedstrijd van vandaag veel vertrouwen!

No Comments

Geef een reactie