4e Plaats Wintercross Groesbeek voor Max Engelen

Met een 4e en een 3e plaats heeft Max zich tijdens een van de laatste testen voor het begin van seizoen goed laten zien.

Met een grote opkomst in de 85cc klasse was het heel druk in de fuik. Tijdens de training was al gelijk duidelijk dat het een drukte van belang zou worden op de baan. Niet alleen reden er veel langzamere deelnemers mee, maar de jongens op de kleine wielen reden ook mee. Max kan vorig jaar ook met moeite in de top 10 rond rijden. Het werd dus vooral uitkijken.

Tijdens de training viel vooral op dat Max het scrubben aardig onder de knie begint te krijgen, waarbij hij aardig zijn motor plat over de bult weet te leggen. Echt mooi om te zien, maar zeker nog niet sneller.

1e Manche:
Goed lotnummertje getrokken waardoor hij een mooi plekje aan het hek kon kiezen. Start was goed in dit enorme deelnemersveld maar niet goed genoeg. Als 5e kwam hij door de eerste bocht. Helaas hadden twee van zijn concurrenten wel een superstart en reden deze direct ver weg. Max moest eerst op gang komen en ook nog een paar langzamere deelnemers inhalen. In de tweede ronde kwam hij op de derde plek terecht maar werd direct ingehaald door de snellere Rene de Jong. Daarna kreeg hij direct Sven in zijn achterwiel. Max zijn tempo is net te laag om indruk te maken. Rene reed bij hem weg en Sven haalde Max ook in. (Max beweerde later onder de gele vlag, maar dit is door niemand bevestigd…). Max was daarna zijn snelheid even helemaal kwijt. Hij herpakte zich en kon een plekje pakken toen Rene ten val was gekomen. Maar Rene reed hard terug en had Max bijna op de finish te pakken. Bijna. Dus toch nog 4e.

2e Manche:
Geen goede reactie bij hek. (Max verwachtte dat het eerder zou vallen…). Maar dankzij de sterke Buitenhuis Yamaha 85 reed Max weer als 5e door de eerste bocht. Snel werd een achterblijver in gehaald, maar Max werd ook snel ingehaald door Rene. Er kwam een mooi treintje (wel een sneltrein) op gang, waarbij de eerste vijf dicht bij elkaar bleven. Een foutje zou al snel worden afgestraft. Sven had een superstart maar werd al snel flink bedreigd door Freek en Rene. Max volgde het allemaal op gepaste afstand. Rene haalde ook Freek in en zette de aanval in op Sven. Hierbij maakte Sven een foutje en kwam ten val. Het hele treintje, inclusief Max, kon voorbij. Rene en Freek konden bij Dani en Max wegrijden, waarna er een spannende strijd ontstond tussen Dani en Max. Na veel aandringen en een aantal mislukte inhaalpogingen lukte het Max om Dani in te halen. Max reed snel weg bij Dani, maar de afstand naar Freek werd iets korter maar was te groot om nog dicht te rijden. Maar met een 3e plaats waren we zeker dik tevreden!

Het was een hele goede test vandaag! Er moet nog iets aan de snelheid worden gewerkt, maar het belooft zeker weer een seizoen vol spektakel te worden. Max heeft er zin in!

No Comments

Geef een reactie